Skär torsken i en ugnssäker form. Skär torsken i en ugnssäker form. 1 torskryggfilé/person eller torskblock 200 g räkost2 dl creme fraiche1 morot, grovt riven200 g crabstick (kan bytas ut mot räkor, kräftstjärtar eller krabba), skuren i småbitar1 citron, rivet skalsalt och pepparräkorcitronpotatismos till 4 personerKoka potatis och gör potatismosmos. 1 torskryggfilé
Tina torskblocket och dela det i sex bitar. )Torskgratäng med chilisås och dill3 port400 g torsk1 liten purjolök4 dl matlagningsgrädde1 dl chilisås1/2 dl dill (fryst)Salt, svartpepparFinstrimla purjolöken och lägg den i en smord ugnsform. 400 g torsk
Lägg det tinade torskblocket i en ugnssäker plåt och ha i ugnen ca 10 minuter på 225°. Häll såsen över torsken och ställ in gratängen i ugnen ca 20 minuter i 125°. 1 Torsk block
Ta ut och låt torskgratängen svalna något. Lägg torsken på svampen och purjolöken. Ugnsbaka torskgratängen mitt i ugnen 20-25 minuter. 400 gram torskfilé
I kväll lagade jag en god torskgratäng med smak av färsk dill, gräslök och massa annat gott. Har fått färsk torsk nu två veckor på raken och snart kommer makrillen
Tills dess bjuder vi på ett förslag på en väldigt god, och enkel, torskmiddag. Torskgratäng med tomat och mozzarella 2 port400 g torskfilé½ citron, rivet skal och pressad saftsalt och peppar3 stora tomater eller 8 coctailtomater, skivade½ dl basilikablad, strimladeolivolja125 g mozzarellaostRingla lite olja i botten på en ugnsfast form och lägg i torsken. / Anki och Håkan 400 g torskfilé
Det är en torskgratäng med spenat i och det vet vi ju alla hur nyttigt spenat är, eller hur. Har du inte torsk i lagret så kan du säkert byta ut den, antingen mot någon annan vit fisk eller varför inte lax