Vitvinssåsen blev riktigt god och jag är övertygad om att det som gjorde den extra god var att jag hade i min egengjorda fiskbuljong som jag gjorde dagen innan
Idag fick det bli stekt torskfilé med palsternackspuré till lunch och till det var det smörstekt broccoli samt rödlök som jag reducerat ned med lite balsamvinäger, hade kvar lite vitvinssås sen gårdagens lunch så den fick också åka med, fräschade upp den med lite persilja
½ dl torrt vitt vin, eller matlagningsvin. Blanda samman alla ingredienserutom vinet till marinaden. Häll marinaden och vinet i en gryta och låt det koka upp, ta från platan och servera direkt till fisken
Häll vin och buljong i en kastrull. 2 dl vitt vin. 2 dl vitt vin. För några år sedan åt jag en fanatisk fisk på restaurang Viktor i Umeå (det var då en av Sveriges guldkrogar, fantastisk mat
2 pkt Torsk (eller någon annan vit fisk)25 g Smör3 msk Mjöl0,5 g Saffran (1 påse)1 klyfta Vitlök4 dl Mjölk (alternativt kan man ersätta 1 dl mjölk med vitt vin)1 msk Hummerfond alt
Servera med ett gott brytbröd, en krispig sallad och öl eller ett glas svalt vitt vin. Fräs den finhackade löken glansig i matfettet ca 3 minuter, tillsätt vin och buljong och koka samman till hälften återstår. 1½ dl torrt vitt vin
Vispa ihop äggulor och citronsaft eller vinäger. Vispa ihop äggulor, vitlök och vinäger. Blanda ner paprika, tomater, vin, fond, vatten, buljongtärningar och salt