Vänd dem först i mjöl blandat med salt och peppar, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Förra veckan stekte jag panerad torsk, men eftersom jag stekte torsken i ugnen behövde jag knappt använda någon olja alls
Läggtorsken i en ugnsform, häll över gratängsåsen och baka i ugnen. När fisken är klar, hacka två kokta ägg och strössla över tillsammans med hackade örter och riven pepparrot
Torsken har ju länge varit rödlistad, men nu får vi äta den med gott samvete igen. Mosa ihop ägg, ansjovis, mycket fint hackade örter och pressad vitlök, och bred över fiskenStrö över ströbrödet, och hyvla över smöret
Ta en ugnsfast form och läggtorsken där. In med formen i ugnen så det får lite färg på osten. Normalt sett så häller jag äggsåsen på torsken men lilleman ville inte ha det så den hade jag bredvid
Lägg fisken i smord eldfast form. Rör ner ägget. Lägg några oliver över fisken. Gratinera fisken mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills fisken är genomstekt. 4 bitar ryggfilé av torsk. 1 st ägg
Läggtorsken i en ugnsfast form och häll över oljan och klicka på smöret. Rör samman alla ingredienser till såsen utom äggen som du försiktigt rör i sist
Torsk med äggsås från LCHF för seniorer. Foto Mikael Eriksson. Välkommen alla nya besökare. Vilken succé min vitkålsgratäng gjorde igår, det blev återigen besöksstorm hit till bloggen
Vänd i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd/salt/peppar. Igår, när jag skulle börja med lunchen, så tänkte jag att nog måste man väl kunna ”steka” panerad torsk i ugnen