Jag fick tag på fin torskfilé, tjock som torskrygg men till mindre än halva priset, när jag lämnade butiken hade jag även fått med mig några ostron och havskräftor
Gott, gott, gott medtorsk och en hel massa smör. Vad kan då passa bättre än en bit torsk. När det börjar bli dags att äta tar du upp fisken, sköljer av den och torkar den med hushållspapper
AnretningAnret de lune porrer og vilde æbler på en flot tallerken, kom den dampede torsk ved, beurreblanc på og drys med lidt strandmælde og dens blomster
Den här goda såsen serverar jag med en lättrimmad skrei (den fina torskenmed fastare vitt kött som när den är könsmogen går ner till kusten i Norge för att leka och som fiskas januari till april) med grönsaker julienne (skurna i fina stavar) som sjudits i citrusbuljong
Vilken vit fisk som helst ska gå bra meddelar Leif, vi körde medtorsk och det funkade fint. Eller, nja, rättare sagt så är det den där Mårtensson som fortsätter med leveranserna, Mannerström står för kokboksutgivningar och inspiration