Torsk med beurre blanc recept

Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Rimmad torsk med beurre blanc och varma tomater

Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar. Beurreblanc1 dl torrt vitt vin 1,5 msk vitvinsvinäger 2 schalottenlökar, finhackade 250-300 g smör, rumstempererat 1 knippe gräslök, finskuren citronsaft, färskpressad salt
Torsk med beurre blanc. Huvudrätten på nyårsafton!

Torsk med beurre blanc. Huvudrätten på nyårsafton!

Gott, gott, gott medtorsk och en hel massa smör. Vad kan då passa bättre än en bit torsk. När det börjar bli dags att äta tar du upp fisken, sköljer av den och torkar den med hushållspapper
Beurre blanc med fänkål

Beurre blanc med fänkål

Den här goda såsen serverar jag med en lättrimmad skrei (den fina torskenmed fastare vitt kött som när den är könsmogen går ner till kusten i Norge för att leka och som fiskas januari till april) med grönsaker julienne (skurna i fina stavar) som sjudits i citrusbuljong
Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

Vilken vit fisk som helst ska gå bra meddelar Leif, vi körde medtorsk och det funkade fint. Eller, nja, rättare sagt så är det den där Mårtensson som fortsätter med leveranserna, Mannerström står för kokboksutgivningar och inspiration

Matinspo: mars 15

~ Färsk torsk på salladsbädd, beurreblanc sås & baconströssel samt kapris. Matinspo. mars 15. ~ Häststek, ugnsrostadade körsbärstomater, bearnaise & machetesallad