Fin färsk torsk i kylen och hummerskal i frysen. Koka/ånga torsken tills klar. Skalet ifrån 1 hummer. 500 gram torskfilé/-rygg. Skalet ifrån 1 hummer 1-2 dl vitt vin. 500 gram torskfilé/-rygg
Denna gång blev det mest hummerbuljong. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Tycker alltid det känns lite lyxigt med torsk. Min sambo tyckte tydligen inte att det var tillräckligt mycket söndagsmiddagstämpel på den och kom hem från storhandlingen med en färsk hummer i näven
Fisksoppa med smak av hummer. Fisksoppa med smak av hummer. 500 g fiskfilé (jag använde lax och torsk). 3 msk hummerfond. 500 g fiskfilé (jag använde lax och torsk). 3 msk hummerfond
Häll soppa i en djuptallrik, toppa med torsk och hummer. 600g torskfilè (rimningslag, 1dl salt 1l vatten). 4st hummerstjärtar. Blanda rimningslagen till torsken och låt rimma i 10 rninuter. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i torsken, täck grytan, dra åt sidan och låt ligga 15 minuter. 600g torskfilè. 4st hummerstjärtar