Torsk hummer recept

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fänkålsskum 1 st Schalottenlök(ar) , finskuren 0,5 st fänkål , strimlat 2 dl grädde 6 cl Pernod 1 odefinierad smör 3 dl kycklingbuljong , blandat med vatten Ljummen sallad 2 st sticklök(ar) , skurna i slantar 50 gram shiitakesvamp 1 odefinierad olivolja 0,5 huvud blomkål 1 st hummer , kokt 2 kvist(ar) dill , plockade 1 odefinierad tryffelolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Potatispuré 1,5 dl mjölk 2 st vitlöksklyfta(or) , rivna 500 gram potatis(ar) , skalad 0,5 st citron(er) , skalet 100 gram smör 2 kvist(ar) bladpersilja , finskuret 1 odefinierad socker Rimmad torskrygg 2 l vatten 1 dl socker 4 st gråsejfilé(er) , rygg, finskuren 1 dl salt Köp receptet
Rimmad torsk skaldjurssmör

Rimmad torsk skaldjurssmör

Se tidigare recept på skaldjursfond (hummer, havskräftor eller räkor). En fantastisk torskrygg med smarriga tillbehör
Torsk i hummerfond

Torsk i hummerfond

Fin färsk torsk i kylen och hummerskal i frysen. Koka/ånga torsken tills klar. Skalet ifrån 1 hummer. 500 gram torskfilé/-rygg. Skalet ifrån 1 hummer 1-2 dl vitt vin. 500 gram torskfilé/-rygg
Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli

Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli

Denna gång blev det mest hummerbuljong. Skaldjurssoppa med torsk blåmusslor och aioli är en matig och klar soppa som till största delen består av buljong eller fonder ifrån diverse nedkok av skaldjur
Fiskgryta med hummer och fänkål

Fiskgryta med hummer och fänkål

1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond. 300 g torsk. Gör så här. Skala, skölj och ansa grönsakerna. Skär dem i mindre bitar och fräs i olivolja
Kokostorsk och hummer

Kokostorsk och hummer

Tycker alltid det känns lite lyxigt med torsk. Min sambo tyckte tydligen inte att det var tillräckligt mycket söndagsmiddagstämpel på den och kom hem från storhandlingen med en färsk hummer i näven
Fiskbullar med torsk och krabba

Fiskbullar med torsk och krabba

-) Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med allt krabbkött men kom på att jag ju kunde ha de ihop med torsk i fiskbullar
Lyxig soppa på en helt vanlig torsdag

Lyxig soppa på en helt vanlig torsdag

Fisksoppa med smak av hummer. Fisksoppa med smak av hummer. 500 g fiskfilé (jag använde lax och torsk). 3 msk hummerfond. 500 g fiskfilé (jag använde lax och torsk). 3 msk hummerfond
Fiskgratäng med räkost

Fiskgratäng med räkost

ca 800g vit fisk, gärna torsk. 1 msk hummer fond ( kan uteslutas). 1 msk hummer. Oj oj oj vad gott det här är
Banana Cream Pie

Banana Cream Pie

Jag hade gjort soppa på hummer, räkor och torsk till förrätt och hjort med potatisgratäng till middag
Tips på varmrätter till nyårs

Tips på varmrätter till nyårs

Torskrygg i ugn med citronsås och ugnsrostade rotfrukter. Risotto med sparris, räkor och hummer. sky från torsken när den varit i ugnen
Lyxig Fisksoppa med Hummerstjärtar

Lyxig Fisksoppa med Hummerstjärtar

Häll soppa i en djuptallrik, toppa med torsk och hummer. 600g torskfilè (rimningslag, 1dl salt 1l vatten). 4st hummerstjärtar. Blanda rimningslagen till torsken och låt rimma i 10 rninuter. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i torsken, täck grytan, dra åt sidan och låt ligga 15 minuter. 600g torskfilè. 4st hummerstjärtar