Det var egentligen tänkt att jag skulle ha lite bacon till rätten men det har ”någon” ätit upp, så det blev torsk med lite kryddstark chorizo istället och det gick riktigt bra
Torsken kan säkert bytas ut till annan fisk, varför inte prova med lax istället. Vem som ursprungligen har kommit på den geniala idén att blanda chorizo och fisk i samma gryta vet vi däremot inte, men när vi såg receptet påmindes vi om semestern på Madeira där man ofta såg smakrika heta korvar i fiskgrytor
Dela torsken i lagom bitar. 100 g chorizo korv. 200 g torskrygg. 100 g chorizo korv. 200 g torskrygg. Lite vardagsmat igen och det här är verkligen en rätt för Torbjörn
Men ibland händer det att även frun i köket får feeling, djupdyker i kylen och fixar till en spännande sallad av fynden hon hittat där, som dagens krämiga grönkålssallad vi spisade förra veckan till en bit snabbrimmad ugnsbakad torsk
Torka torskryggen och krydda med salt(ganska mycket) och peppar. Torskrygg med baconströssel och tomat 4 p. 4 portionsbitar Findus torskrygg. Tina torsken i kallt vatten ca 20 minuter. Bryn smör i en stekpanna och stek torskryggen gyllenbryn ca 5 minuter/sida. 2 grillkorvar med hög kötthalt eller heta korvar kabanoss och chorizo. 4 portionsbitar Findus torskrygg
Torsk med chorizo och ärtröra och råstekt potatis. God morgon. Så börjar september månad rulla mot sitt slut och jag som trodde att saker och ting skulle börja lugna ned sig, börjar inse att tempot ska höjas ytterligare
Häll vatten, citronsaft, kycklingfond och kapris i samma stekpanna som torsken stektes i, och rör runt ordentligt, så att eventuella rester av mandelpaneringen blandas med vätskan
Jag åt ugnsbakad torsk med castellucciolinser, bläckfisk och chorizo. Inte för att jag måste äta bläckfisk men jag gillade kombinationen med fint tärnad chorizo i linsröran till fisken plus den gröna olivoljebaserade dressingen ringlad runt