Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad
Då kan man lyxa till det med lite saffran i såsen i stället. Där kan du se vilken fisk som är grönmärkt och fritt fram att äta, vilken som är gulmärkt och som man ska iaktta viss måttlighet med, och vilken som är rödmärkt och helt no-no
Den här torskgrytan slängde jag ihop i söndags. Några selleristjälkar fick också åka med. Hacka vitlöken och fräs i olja i en stor gryta tillsammans med ingefära och currypasta
Servera med kokt potatis och sallad. En halv hackad purjolökEtt tinat torskblock2 msk kaviar på tub2 msk dill ( hackad)1,5 dl riven stark ost1 dl cremefraiche 1,5 dl grädde Lite salt och citronpeppar Kokt potatis Valfri salladBryn löken och i med torsken som du skär i mindre bitar. Blanda ihop kaviar, grädde och cremefraiche med en gaffel och häll i tillsammans med övriga ingredienser och låt puttra på ca 15 minuter
Vi vill ha en tunn och spröd pizza, som man kan äta med fingrarna, utan bestick. Lägg nu pizzabotten på bakplåtspapper och fördela riven ost på botten, lite tunt skivad chorizo, skivad pepperoni, små tomatklyftor och små klyftor från rödlök
Dagens fiskgryta är just ett sånt recept som har hängt med länge och som dessutom är lite extra betydelsefullt, i alla fall för frun i köket vars mor receptet kommer från
Då har vi kommit till vår andra Tapas-rätt som är en variant med karameliserad Chroizo-korv. Lägg ner skalade vitlökslyftor som du krossat lite lätt med handen eller en kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.