4 520 g torskfilé 3 msk olivolja salt och peppar 4 portioner bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn) 250 g edamamebönor 1/2 gurka 1 rödlök 2 tomater 1 msk vitvinsvinäger 1 kruka mynta Lägg till i inköpslistan
Potatis, ris, bulgur (för den som tål det) eller quinoa är andra alternativ. Jag köpte färsk torskfilé till lockpris, och hade tänkt panera och steka dem med någon god sås till
torskfiléer, tinade. Krydda torskfiléerna med citronpeppar och stek dem några minuter på var sida. Stekt torsk med ljummen sallad (2 personer). 1½ dl kokt kall pärlcouscous, fungerar lika bra med matvete, bulgur mm. 2 st torskfiléer, tinade. 1½ dl kokt kall pärlcouscous, fungerar lika bra med matvete, bulgur mm
Mandelpanerad torsk, bulgur & hemgjord remouladsås. Servera med bulgur och en god grönsallad. Torsken är superenkel och kan göras med vilken fisk man vill (eller någon annan form av protein)
Servera med tex bulgur, ris eller blomkålsris. Hade lite frysta torskfiléer hemma och istället för att som jag i vanliga fall brukar göra, antingen steka på dem i smör eller köra i ugnen så gjorde jag en "fishcurry"
Ris, eller kanske bulgur eller cous-cous är också tänkbart, för den som tål det. Tina torsken. 1 paket djupfryst torsk på 400 g - MSC-märkt förstås. 1 paket djupfryst torsk på 400 g - MSC-märkt förstås