Torkugn recept

Fruktremmar Raw food

Fruktremmar Raw food

Skulle verkligen vilja ha en torkugn, vore verkligen toppen.  .  Sett många olika recept på godiset "remmar" man lätt gör som raw food
Världens bästa raw food paj!

Världens bästa raw food paj!

Jag torkar pajskalet i min torkugn för att bevara så mycket av näringen som möjligt, men det går också bra att torka i din vanliga ugn
Cashewkex

Cashewkex

Torka i torkugn på 45 grader (ca 20 timmar) eller på lägsta temperatur i vanlig ugn 50 grader (ca 2,5 timmar)
Gör ett eget örtsalt

Gör ett eget örtsalt

Bred ut "gröten" på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i torkugn eller vanlig ugn på 40° med luckan på glänt
Torkad frukt

Torkad frukt

Du behöver bara skiva upp frukten och lägga på plåtar och slänga in i torkugnen (eller din vanliga ugn)
Rå februari – Raw Falafel

Rå februari – Raw Falafel

Jag föredrar när falafelbollarna är krispiga på utsidan och saftiga inuti och i min torkugn blir det snarare 12 än 24 timmar, men prova dig fram
ZucchiniChips

ZucchiniChips

Man kan också torka de i torkugn tills de är färdiga. Goda chips till fredagsmys, snacks eller tillbehör till maten
Härliga hallonremmar

Härliga hallonremmar

Låt torka i torkugn i ca 24 timmar. Mixa alla ingredienser till en slät smet och bred ut smeten på teflex (bakplåtspapper som man kan använda flera gånger)
Linfrökex med örter

Linfrökex med örter

Torka i torkugn på 45 grader (ca 10 timmar) eller på lägsta värma i vanlig ugn (ca 10 timmar - öppna ugnsluckan och släpp ut fukten några gånger under torktiden)
Världens bästa rawfoodpaj

Världens bästa rawfoodpaj

Om du inte vill vänta i tio timmar på att skalet skall torka i torkugn kan du även grädda på vanligt sätt i ugnen
Mitt bästa müslirecept

Mitt bästa müslirecept

Låt torka på lägsta värme i ugn eller i torkugn ca 10-12 timmar eller tills müslin är helt torr och knaprig
Raw kanelbullar (15 stycken)

Raw kanelbullar (15 stycken)

Vill du kan du torka dem i ugnen /torkugnen på 42 grader. Ingredienser, degen. 1 och 1/2 dl mandlar (blir 2 och 1/2 dl mandelmjöl)
Raw pepparkakor

Raw pepparkakor

 Torka gärna i torkugn på 42 grader i 24-30 timmar, tills de har blivit hårda. Trots att jag egentligen inte är speciellt förtjust i vintern måste jag erkänna att det är lite mysigt med all snö och skönt att det är kallt så den ligger kvar
Raw Falafel (4 st)

Raw Falafel (4 st)

Sätt på torkugnen eller vanlig ugn på 50 grader och ha luckan öppen då, låt gräddas till önskad konsistens (det tar ett par timmar)
Hälsopizza med glutenfri rawfoodbotten

Hälsopizza med glutenfri rawfoodbotten

Placera på en bricka i torkugn i ca. Så här gör du. 20 minuter. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig