Hälsopizza med glutenfri rawfoodbotten
Angelas Heaven
Angelas Heaven

Hälsopizza med glutenfri rawfoodbotten

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,8 dl soltorkade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • Avocado
  • Ruccola
  • Mozzarella
  • Tomat
  • Sås
  • Pesto
  • olivolja

Beskrivning

    1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens.
    2. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop.
    3. Kavla ut degen tunt.
    4. Placera på en bricka i torkugn i ca. 10 timmar eller till pajskalet är krispigt. Alternativt grädda i vanlig ugn på 150C i ca. 15 min eller till degen är krispig.
    5. Ta ut botten ur ugnen och toppa med tunt skivad avocado, tunt skivad mozzarella, tomat, ruccola.
    6. Blanda peston med olivolja så att den blir flytande. Ringla över rikligt med pesto över hela pizzan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.