1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens.
2. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop.
3. Kavla ut degen tunt.
4. Placera på en bricka i torkugn i ca. 10 timmar eller till pajskalet är krispigt. Alternativt grädda i vanlig ugn på 150C i ca. 15 min eller till degen är krispig.
5. Ta ut botten ur ugnen och toppa med tunt skivad avocado, tunt skivad mozzarella, tomat, ruccola.
6. Blanda peston med olivolja så att den blir flytande. Ringla över rikligt med pesto över hela pizzan.
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Vispa några minuter med elvisp till du fått en fin jämn smet. Känn med sticka att de är klara. Vispa sedan i omgångar ner florsockerblandningen varvat med den mjölkersättning du valt i det mjölkfria margarinet
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. 11 dl glutenfri mjölmix
Dekorera gärna med marsipankycklingar om ni har, annars duger rostad flagad mandel väl. Tårtan kan serveras som den är men extra gott blir det med lite mjukrörd vaniljglass eller lite grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.