Torkad kolja recept

En kolja med min signatur

En kolja med min signatur

Jag är löjligt förtjust i fänkål, såväl färsk som torkad, och genom att bränna av lök- och fänkålsfräset med en rejäl skvätt Ricard (den i mitt tycke godaste pastisen), förstärktes lakritstonen i såsen ytterligare
Höstens första kolja

Höstens första kolja

Detta kändes åtminstone lite nytt, och smakmässigt en aning upphetsande, inte minst på grund av mina urstarka små torkade chilifrukter, som bara verkar öka i styrka i sin påse i kryddskåpet för varje år som går
Fisk räkor blomkål spenat

Fisk räkor blomkål spenat

torsk, kummel, sej, kolja, lax…. Här hade jag rester av rödtungerullader från en festmåltid som fick bli en nästan lika festlig vardagsmiddag
Underbar gräslökssås

Underbar gräslökssås

Serverades till smörstekt kolja, delikatesspotatis och krispiga suger snaps. Lägg lök i en liten kastrull tillsammans med 1 fiskbuljongtärning, 6 vitpepparkorn, 1-2 lagerblad (beroende på storlek), lite torkad timjan samt 2,5 dl vatten
Scampi thai curry special

Scampi thai curry special

Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. 6 frysta limeblad, sköljda och torkade
Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

Smörstekt koljafilé med tomatrisotto

4 Tomatrisotto 2 msk konc fiskfond 7 dl vatten 1/2 gul lök 2 1/2 dl risottoris t ex avorio 1 msk tomatpuré 2 msk olivolja 2 dl vitt vin 2 dl riven parmesanost 1 dl strimlade torkade tomater 1/2 msk finrivet citronskal 2 msk plockad färsk timjan eller torkad (2 msk färsk timjan motsvarar 1/2 tsk torkad) 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Kolja ca 400 g koljafilé 3/4 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk smör Till servering ruccola Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran ca 2 portca 300 g Kolja och lax i tärningarca 1 dl frysta skalade räkor3 st potatisar2 st små morötter1/2 gul lök 2 st vitlöksklyftoren bit rotselleri10 st champinjoner 1 pkt saffran2 msk tomatpure2,5 dl vitt vin2 dl grädde1 fiskbuljongtärningca 5 dl vattenbasilika o timjan (torkad)salt och pepparchilipepparSkala rotfrukterna och skär dem i skivor. ca 300 g Kolja och lax i tärningar. ca 5 dl vattenbasilika o timjan (torkad)salt och pepparchilipeppar
Recept & mat

Recept & mat

torkade franska örter. vitfisk t ex torsk-, sej, kolja eller hokifilé. 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten i en stor kastrull ca 20 min, tills den är mjuk
Sarahs potatis- och purjolökssoppa

Sarahs potatis- och purjolökssoppa

1 klyfta vitlök/ 1 tsk torkad vitlök. Koka upp 3 dl vatten med buljongtärningarna/fonden. Under tiden – skala och tärna potatisen och skiva purjolöken
Fransk fiskgryta

Fransk fiskgryta

torkad timjan. torkad timjan eller valfri ört. 400 gram kolja. 1 ägg torkad timjan eller valfri ört. [Foto. Diana Dontsova]
Lemongrassbakad fisk med citronrisotto

Lemongrassbakad fisk med citronrisotto

Vi åkte in till marknaden i Fuengirola och kom åter med påsarna lastade av tomater av flera olika sorter, stora gula milda spanska lökar, bönor, potatisar, persikor, persilja, mynta, torkad oregano , harissa och finfina färska fiskar
Fisksoppa med räkor och vitlök

Fisksoppa med räkor och vitlök

2 tsk torkad timjan. 600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja). 2 tsk torkad timjan. 600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja)
Stekt fiskfilé med svamprisotto

Stekt fiskfilé med svamprisotto

Ingredienser 10 g torkad karljohanssvamp, ca 1 dl. 300 g vit fiskfilé, tex torsk eller kolja. Ingredienser 10 g torkad karljohanssvamp, ca 1 dl
Fiskragu med curry, äpple, blomkål och kokosmjök med vitlöksbröd

Fiskragu med curry, äpple, blomkål och kokosmjök med vitlöksbröd

250g Fiskfile av fast sort, tex torsk, sej, kolja, hajmal eller liknande skuren i bitar,2msk Sör, osaltat1st Gul lök, finhackad1,5msk Curry, gärna stark1st Äpple, skuret i fina cm stora tärningar1st Blomkålshuvud, mindre modell, plockad i mindre buketter4dl Kokosmjölk2msk Fiskbuljong, koncentrerad flytande1tsk Harissa eller Sambal Oelek4msk Sweet Chili sås1dl Sockerärtor1/2tsk Koriander (torkad) eller en liten bunt finskuren färskca 2msk Maizenamjöl utrört i lite vatten4st Brödskivor av baguettetyp4msk VitlökssmörHavsaltSåhär kan man göra