Tonfiskfrittata #åretsäggrätt
par.segerbrant
par.segerbrant

Tonfiskfrittata #åretsäggrätt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 portioner (ev 3)
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 rödlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 1,5 dl hackad bladpersilja
  • Caribbean fruits eller annan chilisås eller finhackad chili
  • 2 msk paprikapulver, salt & peppar
  • 1/2 msk smör
  • 300 g kokt potatis
  • 1 rödlök
  • 8 ägg
  • 8 msk vatten
  • salt & peppar
  • 50 g svarta oliver
  • 43 g färskriven parmesan

Beskrivning

    Fräs 1/2 hackad rödlök mjuk i några droppar olivolja, fräs med tomatpurén på slutet. Tillsätt krossade tomater, Caribbean fruits, balsamvinäger, avrunnen tonfisk, paprikapulver, salt och peppar. Låt sjuda.

    Stek potatisbitar och en hackad rödlök i lite smör (använd en ugnssäker stekpanna), vispa ihop en omelett och häll i. Stek omeletten nästan klar. Blanda i persiljan i tonfiskröran och fördela den på omeletten. Täck med den rivna osten. Grädda i ugn under grill på hög värme. Servera med en lätt dressad sallad.

    Näringsvärde en portion med sallad: energi 1102 kcal, fett 42,9 g, kolhydrater 69,9 g, protein 97,9 g.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.