Tomatiserade rosmarinbönor. 450g Marulkskotlett2msk OlivoljaHavssalt4msk Finriven Västerbottenost till garnering vid serveringTomatiserade vita rosmarinbönor
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Ugnsgratinerade pastarullar med kyckling, soltorkade tomater och spenat i tomatiserad gräddsås1 pkt färska lasagneplattor2 påsar babyspenat (tror de var på ca 100 gram styck) (jag har nu gjort receptet några gånger och sätter mer spenat för varje gång - ca 3-400 gram är nog ganska lagom tycker jag nu)olivolja3-4 vitlöksklyftor1 krm muskotnötca 15 inlagda soltorkade tomater200 gram mascarpone3-400 gram kycklingfilé (jag hade "lårfilé")6-8 skivor gräddostgrovriven parmesanostsalt och pepparGräddsås
Goda salta räkor kan man inte få förmycket av och i kombination med en krämig tomatiserad soppa med curry kompletterar de bra med sin sälta till torsken
Den hör till de franska grundsåserna och kan elaboreras till Mousselinesås (en Hollandaise med vispad grädde i) Béarnaisesås (ungefär som en Hollandaise men med en smaksättande reduktion på schalottenlök, vitt vin eller hellre torr Vermouth samt dragon), Choronsås (tomatiserad Béarnaisesås) men även mer ovanliga varianter som Hollandaise med vispad äggvita eller en underbar variant smaksatt med fiskfumet som är en starkt reducerad fiskfond
Räkorna serveras här i en aromatisk tomatiserad kokossås med citrusnoter. Citrongräs, citron, lime, ingefära, chili och vitlök ger smakerna till denna lena sås med visst bett som jag uppfann en vardagkväll när det behövde gå fort