Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålenochtomaterna med aluminiumfolie
Vänd ner oliver, tomateroch persilja. Fänkålen är särskilt rik på C-vitamin och karoten. Den odlades redan i det forntida Egypten, och som kulturväxt spred den sig från Grekland och Rom över hela Europa
Fördela den smulade fetaosten över grönsakerna och peta ner tomathalvorna. Fänkåloch rödlök - riktigt gott i omeletten ovanpå squashen som blir som en "botten"
Dela tomaterna i halvor och klyfta fänkålen i tunna skivor och lägg detta runt fisken. Min första tanke var att göra en fiskgryta så jag hade även köpt hem fänkål, citron och räkor
Skiva fänkåloch lök, klyfta tomateroch klipp kryddorna. Hel ugnstekt kyckling är enkelt och billigt - så fort jag kommit över min första instinktiva avogskänsla för att hantera den hela fågelungen rå
Häll i burktomaternaoch chili. När vi börjar laga tomatsåsen klockan halv åtta på fredag kväll inser jag, efter att ha gått igenom vårt skafferi två gånger, att vi inte alls har några fänkålsfrön
Ingredienser Kycklinggryta med fänkåloch soltorkade tomater För 4 personer Tillagningstid. 50 minuter 600 g kycklinglårfile med skinn* 2 msk Italiensk krydda med salt** 1 st gul lök 1 st fänkål á 200 g 30 g soltorkade tomater 3 st vitlöksklyftor 1 tsk finhackad röd chili 3 dl kokosmjölk 2 dl buljong*** 2 msk tapiokamjöl 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 dl hackad basilika 0,5 dl hackad persilja 65 g babyspenat Ghee att steka i *Du kan givetvis använda vanlig kycklingfilé om du önskar **Eller annan likvärdig örtig krydda som passar till kyckling *** Vi använde Real broth från Nyttoteket, 2 dl vatten 2 msk buljongpulver
Provlaga gärna min rätt, sardellsmörbakad torsk med fänkål, tomateroch svarta oliver. Svenska matbloggare utmanar varandra och den bloggare som skapat den bästa rätten får resa till Paris och möta finalister från Storbritannien, Finland och Irland