Stek i någon minut och tillsätt därefter kokosmjölk och philidelphiaost och en halv pressad lime, skiva upp tomaterna och champinjonerna och låt dem koka upp i kokosmjölken
rivet skal och pressad saft av ½ lime. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ½ grillad kyckling 1 morot 1 purjolök 1 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 5 dl lätt kokosmjölk 1 tsk riven färsk ingefära ca 1 tsk sambal oelek rivet skal och pressad saft av ½ lime
Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan. Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
Rivet limeskal och pressad saft frân en halv lime. Senast kunde vi inte motstâ, sâ jag bestämde mej för att göra en TomKhaGai, en Thailändsk kycklingsoppa
Tillsätt tomaterna och limesaften strax före serveringen. Kärna ur tomaterna och dela i grova bitar. 1/2 tsk smulade kaffirlimeblad. 3 tomater. 1 pressad lime. Lägg ner citrongräs, chili, ingefära och kaffirlimeblad i grytan och småputtra i 5 minuter. 1/2 tsk smulade kaffirlimeblad. 3 tomater 2 1/2 msk fisksås. 1 pressad lime
Smaka av med sambal oelek och lime. Koka inte soppan efter limen är tillsatt. 1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer1 morot1 purjolök1 msk vetemjöl4 dl vatten2 hönsbuljongtärningar5 dl lätt kokosmjölk1 tsk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelekrivet skal och saft av 1/2 limeSkär kycklingen i strimlor
Koka upp kokosmjölken med fint skivad galangalrot, limeblad, några krossade och skivade citrongräs (använd endast den nedre delen), räkchilipasta, fish sauce och saften av en lime
Precis innan servering, pressa i lite juice från limen. Tomkhagai(2 personer). 1 st lime. Lägg i alla ingredierser utomlimen, låt koka i ca 3-5 minuter. 1 st lime
Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. Jag gissar att det är kokosen kombinerat med den fräscha men ändå så intensiva smaksättningen - citrongräs, lime, chili, curry
Ja, TomKhaGai alltså. Smaka av med limejuice, socker och ev. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite. Slå i kokosmjölk, buljong, limeskal, limeblad, ingefära och fisksås och låt det koka ca 15 minuter. 4 limeblad
Toppa soppan med färsk koriander och pressa i limesaft. 30 g TomKhaGai kryddmix. 1 lime i klyftor. 1 Skär broccolin i små buketter och stjälken i tunna skivor