Viss mat förknippas som många vet med olika veckodagar. Måndagar vegetariskt, Raggmunkar med fläsk på tisdagar, soppa (ärtsoppa i synnerhet) och/eller pannkaka på torsdagar, kyckling eller tacos på fredagar, kött och pommes på lördagar och många äter pizza på söndagar
Jag har nämnt det flera gånger förut, men vissa veckodagar är förknippade med olika maträtter. Måndagar vegetariskt (meat free monday), Raggmunkar med fläsk på tisdagar, soppa (ärtsoppa i synnerhet) och/eller pannkaka på torsdagar, kyckling eller tacos på fredagar, kött och pommes på lördagar och många äter pizza på söndagar
Kikärtor är smart. Gott, nyttigt och billigt. Jag lagar gärna soppa på dem. Sällan efter recept, men utifrån en grundidé löst baserad på "Lottas spanska kikärtsoppa" från Anne Bergenströms bok
Perfekt tisdagsmat. Falukorv provencal. en bleksådan haha. men goood. 1 falu i ring½ squasch½ gul lök2 vitlöksklyftor3 msk olivolja1 msk senapRiven smakrik ostSkåra korven o lägg i skivor av lök o squasch
Helt vanlig tisdagsmat för en gourmet som jag. Det är tisdag och jag gör kvällsmat. Åkte till köttdisken här i byn och köpte mig en fin bit lax, en gyllene fiskbit som ska få ackompanjeras med en syndigt god sås med massor av smör, vitt vin och citron
Stekte laxen lite snabbt i stekpanna för att få färg på den, lade den i en ugnsform och drog över ett lager med pesto och sen in i ugnen på 175 grader i ca 15 min
Jag visste att lillkillen inte skullle gilla laxen vi åt, samtidigt som det faktiskt är lite skönt om han redan har ätit när vi ska äta, då får man lite matro
lite tisdagsmat får duga…. Oj oj oj, ja, jag tror att jag lever, men det är nog allt…. drog iväg redan halv åtta på hemligt uppdrag och nu ska jag jobba ytterligare5 timmar…