Tillsätt rödlök, kryddor, honungoch soja. Skala och skiva rödlöken. Koka upp kalvfond och vitt vin. Lyft upp köttet, sila skyn och slå den tillbaka i kastrullen
Blanda samman salt, rosmarin, timjan, soja ochhonungoch pensla in köttet med blandningen. ) år sedan vi stod framför Svedalas kommundirektör i ett undangömt rum på Sturups flygplats, så nervösa så att vi knappast visste vad vi hette, och lovade att ta varandra
Rör i marinaden för sig och kryddblandningen för sig. Strö över kryddblandningen och klappa in den. 1 kg fransyska. 1 msk timjan. 0,5 dl honung. 1 kg fransyska. 1 msk timjan. 0,5 dl honung
Färska grovhackade örter efter smak, tex timjan, rosmarin, persilja, oregano. Som vanligt bygger receptet på sunt förnuft och fantasi att anpassa mängderna efter tycke och smak
Krydda rostbiffen med salt och peppar. Häll över marinaden och skyn från köttet. 1 1/2 kg rostbiff (fransyska, nötstek). 3 msk flytande honung. 1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano. 1 1/2 kg rostbiff (fransyska, nötstek). 3 msk flytande honung. 1 kruka färsk timjan, basilika eller oregano
Skala och skiva löken. Nötstek med timjanoch lagerblad 1 kg nötstek t. fransyska 1 st rödlök 4 st morötter 4 st lagerblad svartpeppar 1 tsk hackad timjan 3 tsk honung 2 msk soja 5 dl kalvfond 2 dl vitt vin Gör så här. 1 tsk hackad timjan. 3 tsk honung
Timjan. Jag skivade fransyskan i ca cm tjocka skivor, lät ligga och bli rumstemp innan stekning. Stekte dom i smör/olja till fin brynt färg och lite till
Lägg upp på serveringsfat, droppa lite marinad över och dekorera med färsk timjan. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en liten långpanna