Men nu när det dags för en uppdaterad favorit och det är en laxförrätt/tilltugg. 200 g färsk lax. 1) Blanda vatten och salt, lägg ned laxen och låt rimma i kylskåp i cirka 20 minuter. 2) Blanda majonnäs och soja, smaka av med salt och peppar. 4) Skiva laxen tunt och lägg en bit på varje brödskiva. 200 g färsk lax
Till förrätt blev det tre olika tilltugg som serverades tillsammans med champagne. För några helger sedan fixade vi med en festlig trerättersmiddag för min pappa som fyllde år
Finhacka rödlök, gräslök och dill samt blanda medlax, senap, vitpeppar och salt i en skål. Pensla eller bred fyra skivor bröd (utan kanter) med olivolja eller smör
Använd rikligt med mjöl vid kavlingen så att inte degen fastnar. Vira runt parmaskinka eller kleta på lite färsk get ost och snurra hyvlad zucchini eller rökt lax runt och servera som lätt antipasto
Smördegsrullar med västerbottenost (en klassiker i Mosters skafferi, recept hittar Ni här), ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango