Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
Förbered och laga de tillbehör du vill ha till. krås ur ankan, skölj den och torka den med papper. Duka upp allt på fat med potatis, grönsaker, sås och tillbehör
Tillbehör. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Rosa stekt ankbröst med knapriga tillbehör och en god rödvinssås, inget krångel bara gott. Skär upp ankan i halvcentimeters tjocka skivor och lägg upp på en tallrik tillsammans med rårakor och kantarelltoasten
Tillbehör. 1 förpackning med kycklinglårfile. 1 dl rapsolja. 2 msk Zulu African mix ( I LOVE IT). 2 msk kycklingkrydda, Av märket svenska EkoÖrt, den består av bladmynta, salvia, selleriblad och ringblomma
När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Se till att förbereda dina tillbehör, t ex rotfrukter. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrliga fikon och en mustig och lite söt madeirasås
Servera ankan med tillbehör, framförallt gelén som är jättegod till. För en tid sedan ville jag göra helstekt anka och det skulle bli första gången för mig
Sila av löken, som färgats vackert lila och smakar kanon som tillbehör. Anka. Skär ankan i skivor. Ugnen kan ha 120-150 grader, kör ankan till 52-53 grader, det tar ca 15-20 minuter, och låt dem sen vila i folie i några minuter. Anka 2 stora ankbröst 3 nypor salt 3 nypor svartpeppar
Ett perfekt tillbehör till skaldjuren som mådde mycket bra av att ha fått tryffeldressing på sig. Ankan var den rätt jag tyckte allra bäst om när vi lagade mat på F12 tidigare i höstas och den blev nästan lika god denna gång. Anka à l´orange med kanderade hasselnötter (recept från F12, aningen omarbetat p g a vad som fanns hemma)2 ankbröstSkalet från 1 apelsin, cestat2 dl pressad saft från apelsin1 1/2 dl kycklingbuljong1 msk apelsinlikörKnappt 1/2 dl strösocker1 msk maizena1 klick smör3/4 dl vitt vinSalt peppar samt champagnevinägerHasselnötter, gärna skalade från CoopKastanjepuréSkär längsgående snitt i fettkappan på ankbrösten