Tillbehör anka recept

Anka med apelsinsås

Anka med apelsinsås

Tillbehör. Måste bara få dela med mig av detta underbara recept. Det är supergott och fungerar utmärkt som bjudmiddag eftersom det går att förbereda
Helstekt anka

Helstekt anka

Skär upp ankan och serveras tillsammans med sås och tillbehör. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn
Helstekt anka med sås

Helstekt anka med sås

Förbered och laga de tillbehör du vill ha till. krås ur ankan, skölj den och torka den med papper. Duka upp allt på fat med potatis, grönsaker, sås och tillbehör
Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Glaserad anka med ananaschutney och tempura

Tillbehör. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Påsk Anka

Påsk Anka

Funderade nog mest på tillbehören och det blev tillslut. Insåg när jag såg att hel Anka såldes att det har jag nog aldrig provat det
Anka med rårakor och knaprig kantarelltoast

Anka med rårakor och knaprig kantarelltoast

Rosa stekt ankbröst med knapriga tillbehör och en god rödvinssås, inget krångel bara gott. Skär upp ankan i halvcentimeters tjocka skivor och lägg upp på en tallrik tillsammans med rårakor och kantarelltoasten
Helstekt anka

Helstekt anka

Skär upp ankan och serveras tillsammans med sås och tillbehör. Lägg ankan i lagen i en tajt bunke och ställ i kylen i ett dygn
Ankan´s toastade baguetter med kyckling

Ankan´s toastade baguetter med kyckling

Tillbehör. 1 förpackning med kycklinglårfile. 1 dl rapsolja. 2 msk Zulu African mix ( I LOVE IT). 2 msk kycklingkrydda, Av märket svenska EkoÖrt, den består av bladmynta, salvia, selleriblad och ringblomma
Hel ugnsstekt anka och hemmagjort äppelmos med kanel

Hel ugnsstekt anka och hemmagjort äppelmos med kanel

När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Mangold sallad

Mangold sallad

Gott tillbehör till grillat kött, kyckling, anka. Mangold tycker jag är gott och ger lite variation till ”vanlig” sallad
Ankbröst med muscovadofrästa fikon och madeirasås

Ankbröst med muscovadofrästa fikon och madeirasås

Se till att förbereda dina tillbehör, t ex rotfrukter. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrliga fikon och en mustig och lite söt madeirasås
Anksnack

Anksnack

Servera ankan med tillbehör, framförallt gelén som är jättegod till. För en tid sedan ville jag göra helstekt anka och det skulle bli första gången för mig
Ankbröst med "världens skitgodaste sås"

Ankbröst med "världens skitgodaste sås"

Sila av löken, som färgats vackert lila och smakar kanon som tillbehör.   Anka. Skär ankan i skivor. Ugnen kan ha 120-150 grader, kör ankan till 52-53 grader, det tar ca 15-20 minuter, och låt dem sen vila i folie i några minuter. Anka 2 stora ankbröst 3 nypor salt 3 nypor svartpeppar
Nobelmiddag

Nobelmiddag

Ett perfekt tillbehör till skaldjuren som mådde mycket bra av att ha fått tryffeldressing på sig. Ankan var den rätt jag tyckte allra bäst om när vi lagade mat på F12 tidigare i höstas och den blev nästan lika god denna gång. Anka à l´orange med kanderade hasselnötter (recept från F12, aningen omarbetat p g a vad som fanns hemma)2 ankbröstSkalet från 1 apelsin, cestat2 dl pressad saft från apelsin1 1/2 dl kycklingbuljong1 msk apelsinlikörKnappt 1/2 dl strösocker1 msk maizena1 klick smör3/4 dl vitt vinSalt peppar samt champagnevinägerHasselnötter, gärna skalade från CoopKastanjepuréSkär längsgående snitt i fettkappan på ankbrösten
Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad

Jag skulle nog vilja påstå att marmeladen är god som tillbehör till mörkt kött med kraftig smak (vilt, anka) men även till köttpaté