Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamed apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Rårakor. Generöst med löjrom, finfina dillkvistar och färskt mald svartpeppar. Då så, blir lite billigare så förstås om man kan ta bort löjrommen när man äter råraka med barnen
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Servera rårakornamed skagenröra, riven pepparrot, dill, citronklyftor och klickar av rom. Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor
Börja med att rensa och snoppa kantarellerna. Avsluta med den finskurna gräslöken. När de har blivit fint stekta runtom sänk värmen och lägg i den finhackade schalottenlöken och låt den bli genomskinlig
Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Fröknäcke med kokos. Skall vara helt genomtorrt ochknaprigt när det är färdigt. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Servera ankanmed potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor
En krämig stuvning med kantareller, grädde, lök och västerbottensost. Vi hade turen att hitta kantareller i skogen när vi var hos svärmor och svärfar i helgen
Smält smöret och koka upp tillsammans med grädde och mjölk. Bryn smöret och låt det svalna. Mal hälften av nötterna och blanda i tillsammans med mjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.