1. Skölj och skär purjolök, paprika och broccolin. Skär laxen i kuber
2. Koka upp kokosmjölk och currypasta i en gryta och låt sjuda i 1 min under lock
3. Tillsätt ingefära, fisksås, salt, socker och pressad vitlök. Rör om
4. Tillsätt purjolök, paprika och broccoli och låt sjuda i 1 min under lock
5. Lägg ner laxen i grytan och låt alltsammans sjuda på svag värme under lock tills laxen känns fast, ca 5 min
På senare dar har jag börjat laga mat med inspiration från det asiatiska köket allt oftare. Jag är ju som sagt lite svag för både starka och sötsura smaker så det passar mig perfekt
Här kommer er recept på en snabb thailaxgryta. Här kommer er recept på en snabb thailaxgryta. 4 laxfiléer1/2 fänkål1 schalottenlök 1 citrongräs1 lime2 vitlöksklyftor1/2 tsk fisksås (el
) Thailaxen visade sig bli mycket god också. )Thailax4 portioner15 cm purjolök, strimlad1 röd paprika, hackad1 msk riven ingefära2 vitlöksklyftor (varav den ena hackad och den andra pressad)½ msk olja2 dl vatten1 burk kokosmjölk, lätt2 tsk röd curry1 msk fisksås1 tsk råsocker eller annat socker4 portionsbitar lax à 150 g2-3 msk maizena ljus redningTill servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.