(Om man använder fläskytterfilé kan man låta köttet eftersteka med lite vatten under lock för att bli mörare) Ta upp köttet och stek strimlad purjo, tärnad paprika och hackad vitlök
Fräs löken tills den mjuknat något och tillsätt därefter vitlök, ingefära och citrongräs. Okej, nu pratar vi om dagens recept istället, den här thailändska kycklinggrytan, eller soppan om man vill kalla den det
Hetta upp en djup stekpanna eller tjockbottnad kastrull till medelvärme och fräs lök och vitlök i kokosoljan i någon minut tills att det doftar utan att vitlöken blir brun
Pressa ner vitlök och ha i salt och vatten. Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
Fräs ingefäran och den pressade vitlöken. Däremot ett jättegott lunchtipsIngredienser för 4 personer120 g äggnudlar1 fiskbuljong4 portionsbitar lax, i små bitar200 g morötter, strimlor200 g purjolök, strimlad1-2 vitlöksklyftor, pressad2 tsk ingefära2 tsk limeskal4 msk sweet chilisås2 msk ostronsåsHackad färsk korianderGör så härSätt på vattnet till nudlarna och lägg i en fiskbuljongtärning
Skiva vitlöken. 1 vitlöksklyfta. 1 vitlöksklyfta ½ tsk sambal oelek. Hej. Hoppas ni haft en bra helg. Har börjat leta runt bland mina pärmar och gamla recept
Blanda vitlök, chili, limeskal, sojasås, brunt farinsocker, solrosolja och sesamolja. Kvällens middag blev en favorit vi inte ätit på länge – Thailändsk kyckling med nudlar