Thailändsk kycklinggryta recept

0 Spara
Kycklinggryta från Kryddburken

Kycklinggryta från Kryddburken

 Håkans får en "lagom" dos av Thailändsk ketchup, en av hans favoritsåser. Ankis får en dos extra syraKycklinggryta med sweet chili400 g kycklingkött (vi använde lårfilé)1 röd lök2 vitlöksklyftor, rivna1 morot4 dl vatten1½ msk kycklingfond1 dl sweet chilisås (vi använde en med extra vitlökssmak)1 msk japansk soja2 stjälkar stjälkselleri1 grön paprikanågra sugar snaps1 dl gräddesalt och pepparStrimla köttet och stek det i en djup stekpanna
1 Spara

Thailändsk kycklinggryta

Källa. ZaraPortioner. 4Ingredienser. 4 kycklingfileér10 cm purjolök1 gul lök1 röd paprika1 burk kokosmjölk3-4 vitlöksklyftor0,5 msk chilipulver0,5 msk paprikapulver0,5 torkad koriander (eller 1 kruka färsk)1 msk röd currypastasaltGör så här
0 Spara

Thailändsk kycklinggryta

20 min 2 tsk olja2 vitlöksklyftor, pressade2 gula lökar, hackade2½ cm färsk ingefära, skalad och finhackad4 kycklingfiléer á 150 g, skurna i små bitar1-2 tsk thailändsk grön eller röd currypasta3 msk sojarivet skal och saft från 1 lime1 1/4 dl hönsbuljong½ tsk socker100 g vattenkrasse1 litet knippe färsk koriander, grovhackad1 msk jordnötter, rostade och hackade Hetta upp oljan i en fettsnål wok eller stor stekpanna på hög värme pch woka vitlök, lök och ingefära snabbt tills det har fin färg
1 Spara

Paneng Gai

Strimla kycklingen i cm långa bitar, fräs i oljan tills dom har fått färg. Krossa citrongräset och blanda det med currypasta, purjo, (i tunna strimlor) fisksås, kokosmjölk och råsocker i en kastrull
1 Spara

Thaigryta

Strimla kycklingfilén och stek den i oljan tillsammans med bambuskotten. Krydda med ingefäran, currypastan och pressad vitlök
Sökförslag och sidor