Thailändsk kycklinggryta recept

0 Spara
Kycklinggryta från Kryddburken

Kycklinggryta från Kryddburken

Ankis får en dos extra syraKycklinggryta med sweet chili400 g kycklingkött (vi använde lårfilé)1 röd lök2 vitlöksklyftor, rivna1 morot4 dl vatten1½ msk kycklingfond1 dl sweet chilisås (vi använde en med extra vitlökssmak)1 msk japansk soja2 stjälkar stjälkselleri1 grön paprikanågra sugar snaps1 dl gräddesalt och pepparStrimla köttet och stek det i en djup stekpanna
0 Spara
Thailändsk kycklinggryta

Thailändsk kycklinggryta

Lagade en Thailändsk kycklinggryta idag som jag hittade i Viktväktar appen. Recept 3 port, 12pp/port125 g Äggnudlar okokta 300 g Kycklingfilé 2 tsk Olja 10 st Champinjoner 1 st (små) Schalottenlök ½ tsk Currypasta **1 ½ dl Hönsbuljong 1 ½ dl Kokosmjölk lätt 1 ½ msk maizena redning125 g Bambuskott, 1 burk ** Finns olika styrkor på currypasta så smaka av med lite i taget så det inte blir för starkt. Häll på buljong och kokosmjölk, låt det småkoka ca 5 min. 1 ½ dl Kokosmjölk
0 Spara

Thailändsk kycklinggryta

4 portioner. ProPoints/portTillagningstid. 20 min 2 tsk olja2 vitlöksklyftor, pressade2 gula lökar, hackade2½ cm färsk ingefära, skalad och finhackad4 kycklingfiléer á 150 g, skurna i små bitar1-2 tsk thailändsk grön eller röd currypasta3 msk sojarivet skal och saft från 1 lime1 1/4 dl hönsbuljong½ tsk socker100 g vattenkrasse1 litet knippe färsk koriander, grovhackad1 msk jordnötter, rostade och hackade Hetta upp oljan i en fettsnål wok eller stor stekpanna på hög värme pch woka vitlök, lök och ingefära snabbt tills det har fin färg
0 Spara

Thailändsk kycklinggryta

4 port500 g kycklingfilésalt, peppar150 g champinjoner1 röd paprika1 stor purjolök200 g sockerärtor1 bit citrongräs1 msk riven färsk ingefära1 tsk hackad röd chilipeppar1 brk kokosmjölk2 dl vatten1 grönsaksbuljongtärningBryn kycklingen i större bitar tillsammans med citrongräs, ingefära och peppar. Häll på kokosmjölk, vatten och buljongtärning och låt koka under lock ca 10-15 min
Sökförslag och sidor