Thai risnudlar recept

Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt!

Vegetarisk Pad Thai – jättegott och enkelt!

Börja med att koka risnudlarna enligt recept på påsen. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Pad Thai

Pad Thai

4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pad thai på stekhäll

Pad thai på stekhäll

Det är inte “riktig” Pad thai, utan mer vår variant av det hela. Pad thai. 600 g risnudlar. 600 g risnudlar
Phad thai

Phad thai

Blötlägg nudlarna i varmt vatten tills dem mjuknat, låt sedan rinna av och ställ åt sidan. I en mortel, gör en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal
PAD THAI MED KYCKLING

PAD THAI MED KYCKLING

Jag verkligen älskar Pad Thai. Detta efter att ha kikat runt och samlat lite inspiration från flera olika Pad Thai recept
Pad thai med räkor

Pad thai med räkor

Koka risnudlarna efter anvisningarna. Thailand here I come. 1 pkt risnudlar, 180 g. 1 pkt risnudlar, 180 g rapsolja
Pad thai

Pad thai

Det är favorit thaimaten (tillsammans med en hel del andra goda rätter haha). Jag har faktiskt prövat göra min egen pad thai hemma och den har blivit riktigt bra
Pad thai

Pad thai

300 g risnudlar. Gör så här. Rör ihop alla ingredienser till såsen. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen
Pad Thai

Pad Thai

200 g risnudlar. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll lite olja i en wok eller stekpanna
Pad thai

Pad thai

Igår lyckades jag slänga ihop en magiskt god pad thai. Receptet fick jag av en thailändsk försäljare som jobbar i en asiatisk livsmedelsbutik, Thailaan Supermarket
Pad thai med räkor

Pad thai med räkor

1300 g platta risnudlar. 1300 g skalade räkor 300 g platta risnudlar 1 rödlök, strimlad 1 vitkålsklyfta, strimlad 1 morot, i tunna slantar 4 salladslökar, i 3 cm bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 5 cm färsk ingefära, skalad och hackad 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade 2 ägg, uppvispade 150 g böngroddar 100 g jordnötter, grovhackade 2 lime, klyftade neutral rapsolja, till stekning salt. 1Pad thai-sås4 msk ljus sirap 4 msk tamarindkoncentrat eller pressad lime 3 msk fisksåsBlötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen, men korta ner blötläggningstiden så att nudlarna är något al dente
Thai kycklingsoppa

Thai kycklingsoppa

Thai (500 g). 200 g risnudlar. Koka nudlarna enligt beskrivning på paketet. Spola dem under kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag
Thai drunken noodles

Thai drunken noodles

300 g risnudlar (breda) 8 klyfta vitlök (mycket men gott. ) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Pad Thai med räkor

Pad Thai med räkor

Oftast när vi köper thaimat så brukar en av rätterna vara Pad Thai. I fredags var jag väldigt sugen på thaimat och just på Pad Thai och var helt inställd på att köpa detta men så fick jag se i senaste numret av Buffé att där fanns ett recept på just denna rätten så jag bestämde mig för att tillaga den själv istället