Servera med hackade jordnötter och pressad lime. När jag var i Thailand senast nu i vintras gick vi en matlagningskurs och lärde oss bland annat att göra en riktig Pad Thai
Grovhacka resten av jordnötterna och klyfta den sista limen och ställ åt sidan. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Strö över koriander och pressad lime. Thai fisk soppa. 4 bitar torskrygg2 bitar lax1/2 purjolök1 citrongräs pinne1 grön chili3 vitlöksklyftor 1 lime1 röd paprikaFärsk koriander 1 burk kokosmjölk2 dl grädde2 dl vitt vinSaltPepparPaprikakryddaDela fisken i små kuber, strimla paprika, purjolök och chili, hacka vitlöken och stek allt i en vid kastrull i lite olja. 3 vitlöksklyftor 1 lime
I en mortel, gör en pasta på vitlök, koriander stjälkar, röda chili och limeskal. Servera med korianderblad, limeklyftor, jordnötter, och återstående vårlök och böngroddar
Servera grytan med ris, gurksallad, grovhackad koriander och limeklyfta. 1 lime. Blanda blomkål och gurka med olja, soja och 1/2 av limen, pressad. 1 lime salt