Jag har ätit tarteletter, med citron, lime, choklad och kola och tycker det är underbart gott, men jag ville ha en annan smak och något som skulle kunna passa till jul och då blev det tranbär och det är ju alltid kul med nya smaker
De här ljuvliga tarteletterna tillkom genom att en kollega hade krabbkött i frysen hon ville använda och provade ett recept av Mary Berry som hon sedan rekommenderade till mig
Värm upp limesaften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladet och smält det i limesaften. Fördela krämen i de svalnade tarteletterna och låt stelna minst 4 timmar i kylskåp eller över natten. Färskpressad saft av 1 lime
Servera pajerna ljumma med lime eller citron att pressa över. 1 lime - eller citronklyftor. Mät upp mjölet, lägg i fettet i bitar och finfördela i mjölet till en smulig massa, använd gärna matberedare
Kärmen kan du göra klar dagen innan men tarteletterna är godast om de serveras nygräddade. Receptet ger 24 st tarteletterIngredienser. 2 smördegsplattor1 äggula1 nektarin25 g smörca 1 dl mandelflagorLime och kardemummakräm1 dl creme fraiche1 msk florsockerskalet av en halv lime0,5 tsk malen kardemummaVärm ugnen till 225 gr
Inuti chokladskalet är det först passionsfruktstryffel och ovanpå det vaniljkräm smaksatt med lime. Det stora gesällprovet (i bageri och konditori) närmar sig och nästan alla i klassen har börjat fundera på vad de ska göra
Fördela limesaft och rivet limeskal över päronen. Saft och skal av 1 lime. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten