Tapenade. Först ut är en variant med ett fritt tolkat medelhavstema. Förbered så mycket som det bara går, så att du bara kan slappna av och umgås med dina gäster under själva bjudningen
Blanda tapenade, kronärtskockor, tomater och vitlök, smaka av med salt och peppar. Fyll kycklingen med blandningen och bind ihop lårbenen med ugnssnöre
Dessutom var det mozzarella med körsbärstomater och basilika, crostini, grissini och två olika sorters tapenade, kräm av kronortskocka, oliver och soltorkade tomater
Len och krämig av äggula, sting av vitlök och med lite citronjuice som piggar upp…. Droppa över lite olivolja och salta lätt, kanske ett varv med pepparkvarnen
Tapenade å kronärtskocksröra är himla gott att servera till fördrinken tillsammans med crostinis, men handen på hjärtat, hur ofta äter man upp allt i en burk om man köper färdig
Tapenaden jag gjorde är hur enkel som helst. Gott och alltid trevligt med lite plock. Kokade sparris i lätt saltat vatten, smälte en klick smör över och toppade med färdig köpt inlagd fetaost
Kycklingen är fylld med mycket gott såsom tapenade, soltorkade tomater och marinerade kronärtskockor vilket gör den otroligt saftig och smakrik och ger den femte grundsmaken, umami