Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Trä potatisarna påspett. Idag gjorde jag mina elever potatisskruvar på vår lektion. Första spetten vi gjorde blev inte så snygga men efter ett tag fick vi in tekniken och då blev dom hur snygga som helst
En ny stjärna har fötts på vår jord. 4 kycklingfiléer2 gula lökar2 vitlöksklyftor1,5-2 dl förvällda gula kantareller5 dl vispgrädde2 msk kycklingfond1 msk kinesisk soya2 droppar tabasco1 hel bit parmesanost (en normalstor färdigförpackad)Salt och vitpepparsmör till stekningGör så här. Sätt ugnen på 200 grader. Tack för att jag fick träffa dig endast 6 dagar gammal ♥Kram 4 kycklingfiléer
Bryn kycklingfilén, salta och peppra. Jag har massor med recept som jag aldrig har gjort, men som ligger i en plastficka och väntar på att bli tillagad
Grillspett600 g fläskkarré, benfri i bit 2 chorizokorvar, tunt skivade 0,25 spetskål, skuret i grova bitar 2-3 dl barbequesås smör, till stekning olja, till pensling salt svartpeppar, nymalen
Den här rätten blev nu inte hundraprocentigt "nyttig" eftersom jag inte kunde låta bli att riva över lite ost när jag stekte kycklingfiléerna färdiga i ugnen
Strö på lite salt och servera. Vänd spetten några gånger under grillningen. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem påspett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter
Ta bort huvudet och allt skal utom sista biten av stjärten på räkorna. Lägg räkspetten i marinaden. Nu är receptet inskickat så nu återstår bara väntan på att röstningen börjar
Varva påspett entrecôte, bacon och halloumi. Även potatisen enkelt fixat liksom tomathalvorna som åkte med på gallret med lite olivolja, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.