Nytt för idag var även att jag serverade en god tomat och paprikasalsa till. 4 kycklingfiléer2 dl matlagningsyoghurtMinst 2 msk tandooripaste (går även att använda tandoori krydda på burk om man inte har tillgång till paste)Bulgursallad
Om det är svårt, tillsätt lite av tomaten för att blöta upp det lite. Smält smör med olja i en panna, och när tempen gått upp, tillsätt vitlök plus tandoori masala
Ingredienser Tandoorikyckling 600 g Kycklinglårfilé 1 st lime 1 tsk chilipulver 0. 5 st grön chili - finhackad 3 st kardemummakapslar 2 tsk cashewsmör 600 g tomat 50 ml tomatpuré 1
Häll ner sojafärs och krydda ordentligt med havssalt, spiskummin, tandoori och cayennepeppar. Blanda ner sojafärsen med den ugnsbakade fetaosten och tomaterna och servera sedan alltsammans med sallad
Tandoori tofu – the fast way. Jag har testat att ugnsbaka det på pizza, att ha det på en bruschetta tillsammans med ugnsbakade tomater och basilika, att ha det som smaksättare till en ugnsbakad blomkål, att ha det i ramen och bara att äta det rakt ur burken
Sedan är det bara att fylla brödet med kyckling, avokadokräm, sallad och tomat. Och på tal om mat så skulle jag meddela att gårdagens Low carb wrap med tandoori kyckling var det godaste mannen har ätit på länge
Skölj och halvera körsbärstomaterna. Tillsätt tomater, sallad och mynta till bönsalladen. 1 påse tandoori chicken spice mix. 250 g körsbärstomater. Marinera kycklingen i tandoorikrydda och vatten 5 min. 3 kycklingfiléer 1 påse tandoori chicken spice mix. 1 citron 250 g körsbärstomater
tandoori spice. körsbärstomater. tandoori spice. Sedan är det bara att lägga upp zucchininudlar, skiva upp avokadon och tomaterna i bitar och toppa med köttbullarna och ytterligare en klick pesto
En handfull halvhjärtat besvarade frågor och ett telefonsamtal senare har vi beställt en tandoorikyckling och dagens vegetariska, som består av en aloo med svamp
Till huvudrätt hade jag gjort kycklingben med tandoori, blomkålsris, granatäpple och ruccola. Vi lagade fiskburgare med paleobröd, cole slaw, avokadoröra, citronmajonnäs, gurka, tomat och sallad
Vi åt tandoorikyckling tillsammans med cachumber sallad, raita, mango chutney, ris och naanbröd. 2 tomater, tärnade1 gurka, tärnad1 liten paprika, tärnad1 liten rödlök, hackad½ kruka koriander, hackad½ citron, juicen½ dl olivolja½ påse RaitamixBarnen fick samma sallad fast utan kryddor. 2 dl matyoghurt½ påse Raitamixlite hackad korianderChicken tandoori, 4 pers. 500-600 g (inner)kycklingfiléer2 dl matyoghurt½-1 påse TandoorimixTandoorikryddan kan göras lite mildare genom att man bara tar halva mängden kryddblandning mot vad som anges. 2 tomater. ½-1 påse Tandoori