Pasta lövbiff i krämig sås med gorgonzola. Servera medtagliatelle. Solen har varit framme men blåsten ute är verkligen iskall så jag har hållit mig inomhus med tända ljus och lite kökspyssel idag
ex tagliatelle. Jag har tidigare nämnt att jag är tokig i pastasåser och just denna med bl. a lövbiff, soltorkade tomater, champinjoner och basilika är nog minsann den godaste hittills
Serveras med ex tagliatelle & ev lite riven parmesan på toppen. Finaldagen serverades det en ny rätt härhemma "Schlagerpasta"2pers200-250gr strimlad lövbiff 3 soltorkade tomater i olja (hackas)2 färska champinjoner (skivas)1/4 röd paprika (skivas)1 liten vitlöksklyfta (pressas)1dl cremefraich1-2 dl grädde1tsk kalvfond2-3msk rödvin Basilika (jag hade fryst)SaltSvartpeppar1/2dl Riven parmensanPasta-tagliatelle Strimla lövbiff och stek i en stekpannaBlanda i champinjoner, paprika, de soltorkade tomaterna m 2 msk av "tomatoljan m kryddor" & den pressade vitlöken. 200-250gr strimlad lövbiff
Serveras till tagliatelle och färsk kokt broccoli. Lövbiffsautémedtagliatelle400 gr strimlad lövbiff100 gr skivade champinjoner2 pressade vitlöksklyftor2 tsk soja3 dl matlagningsgrädde1 msk fransk senap1 tsk timjanBryn lövbiffen och champinjonerna häll över sojan. 400 gr strimlad lövbiff
Servera medtagliatelle, ris eller potatis och lite grönt - eller för all del rött. Fräs lövbiffen hastigt i smör på hög värme, krydda med salt och svartpeppar - flytta över till en gryta
Går lika bra medlövbiff, oxfilé eller biff. Denna gången med biff. Som smaksättare var det senaste Årets Kock-creme fraiche med smak av karljohan, timjan och citron
Jag serverade sallad och vitkålspasta till grytan och det var supergott, den här gången skar jag vitkålen lite bredare så att det skulle bli mer likt tagliatelle
Servera medtagliatelle. Smaka av med salt, peppar och eventuellt cayennepeppar. Gjorde en så himla god lövbiffsgryta häromdagen som jag vill tipsa er om