Ett litet erkännande är att jag inte äter/gillar fisk (för er som inte redan visste det). Men jag försöker verkligen och från att vägra smaka så försöker jag åtminstone smaka nästan varje gång jag lagar fiskrätter
Tacolax. Lördag och några laxbitar plockades upp ur frysen. Medan jag tömde krukorna på altanen och bar bort sommarmöblerna funderade jag på vad jag skulle hitta på
Det här receptet påminner en del om det jag lade ut för ett tag sedan som hette tacolax. . Jag vill ändå tipsa om denna smidiga rätt som känns rejäl och lätt på samma gång
4 laxfiléer med skinn (à ca 150 g)4-5 stora potatisar4 tsk tacomixolivolja till stekningflingsalt och nymalen svartpeppar3 mogna avokador2 stora tomater1 burk majskorn (ca 200 g)½ purjolök1 msk pressad citronjuice1
Alltså, det här blev mycket bättre än vad jag trodde. Supergott verkligen. Det enda jag gjorde var att salta och peppra laxfiléerna, sen blandade jag crème fraiche med en skvätt grädde och ett par matskedar stark tacosås samt salt och peppar och hällde över fisken