Korvfavorit. Korv Stroganoff har alltid tillhört mina favoriter bland korvrätterna. Det finns många bra falukorvssorter att köpa idag som har hög kötthalt, så det kan bli riktigt nyttig mat också
Nu har jag fått mersmak för korvskapande. Svinfjälster att stoppa korven i. Det är fantastiskt kul att få göra egen korv, man vet vad den innehåller och man får svårt att förstå varför det ska vara nödvändigt med alla konstigheter som tycks finnas i den köpta varianten
Falukorv och Fäbodkorv från Melker’s i Falun. Servera med korv, fläsk, persilja och tomat. En annan variant på den här rätten gjorde jag en dag, med Fäbodkorv, fläsk och svamp
Jag gillar vardagsmat med favoriter som tex falukorv, köttfärs och torsk. Falukorven gör du enkelt genom att på samma sätt som kasslern skiva upp den och plavera den på en plåt försedd med bakplåtspapper
Han vill gärna slå ett slag för den syrade gurkan ogórki. Åsynen av egentillverkade korvar, kasza (gryn), kaszanka (blodkorv), jabłecznik (äppelkaka), keks (fruktkaka), och vallmokakan makowiec kan få vilken polack som helst att tappa fattningen
Skär korven i skivor. Fräs korv och kyckling i smör i en gryta. Häll på den syrade grädden och låt koka ihop ca 5 min. 3 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15%. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 450 g kycklinglårfilé 4 kabanoss 2 röda paprikor 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 msk rökt paprikapulver ½ msk malen spiskummin 2 vitlöksklyftor ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl syltlök 1 dl cornichons 1 dl svarta oliver 3 dl Arla Köket® syrad grädde lätt 15%