Vanligt i saft, sylt, yoghurt, godis och misstänks kunna vara cancerframkallande. I denna del av sockerskolan fokuserar vi lite mer på kemidelen och ska se närmare på hur man kan dela upp kolhydrater och sötningsmedel i olika grupper, beroende på hur de används i och bryts ner av kroppen
Det är supergott att göra sylt av dessa också, men jag blir irriterad på alla kärnor som fastnar i tänderna när man äter sylten så här hemma blir det saft av dem
Det ger inte heller någon bismak, som många andra sötningsmedel. Sill med lingonsylt För mig har alltid sill med lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda
från Falköpingsmejeri, äggen från Skara och sylten från Halland. Totalt finns det nästan 50 KRAV-märkta sorter att välja på för den som vill äta god glass utan konstgjorda sötningsmedel och färg- och aromämnen
Ät med sylt, hallon, grädde eller vaniljkvarg. Jag är visserligen helt med på att vitt mjöl och socker är skit för kroppen, men jag gillar heller inte sötningsmedel, så när jag sötar så väljer jag helst kokossocker eller honung, snarare än sötningsmedel
från Falköpingsmejeri, äggen från Skara och sylten från Halland. Totalt finns det nästan 50 KRAV-märkta sorter att välja på för den som vill äta god glass utan konstgjorda sötningsmedel och färg- och aromämnen
ej sötad med sötningsmedel. Rör ner yoghurt och sylt och blanda väl. 5 msk sockerfri sylt. Sätt ugnen på 275 grader och blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en bunke
Vispa grädden hårt och häll i sylten. 1/2 burk Önos lågkalori hallonsylt. 2 av barnen åt inte sötningsmedel för deras föräldrar inte tycker de var bra, de högg in på bär och grädde istället och klagade inte alls. 1/2 burk Önos lågkalori hallonsylt
Sätt en stekpanna på medelhög värme, stek pannkakorna på båda sidorna och servera direkt tillsammans med färsk frukt eller sylt, vispad grädde och lönnsirap