Det har kommit ut många böcker om thailändsk mat men den här är klart den bästa. En av de rätter som vi fått laga på kursen (och en av de rätter jag gillar bäst i thaiköket, förutom grön curry som jag utan att överdriva älskar) är Chicken, chili & cashew- krispiga grönsaker, lätt friterad kyckling och med en lätt hetta är den riktigt grym men också farlig att äta då man gärna äter mer än vad man kanske egentligen ska
Strö över hackad chili vid servering. ½ dl sweet chilisås. 500 g falukorv, i mindre bitar (byt ut mot kyckling om så önskas)250 ml kokosmjölk½ dl sweet chilisås½ lime, saft och rivet skal½ msk röd currypasta1 msk riven färsk ingefära150 g sugarsnaps2 morötter, strimlade1 röd paprika, strimlad1 burk minimajs1 burk bambuskott1 röd chili, finhackadStek falukorven lite snabbt i olja. 1 röd chili
Kyckling tikka med sin speciella röda färg, en söt och mild räkcurry med smak av mango och kokosmjölk, en syrlig biff dopiaza med mycket lök och en kyckling jalfrezi med paprika, som trots chilin inte var brännande stark
(Det är farligt att äta middag framför "Sveriges Mästerkock". Lite styrka och chilismak är gott. Grön medelstark chili tycker jag passar bäst och den gröna tabascon, en av mina favoriter, ger chilismak utan att vara stark
1/2 chilisås. 1 röd chili. 1/2 chilisås. Njurtapp är väl inget namn som lockar till inköp direkt. Låter bra mycket bättre på engelska, där köttdelen kallas Butcher´s Steak, Hanger steak eller Flat iron steak
Jag gjorde bland annat iordning en röra av créme fraîche, avokado (mjuk) och soltorkade tomater, kryddad med chilipulver, färsk chili, salt, citron och lite flytande honung
Kanske därför att datorn skulle vara deras bästa vän när de jobbar med detta. Tänk vad bra att ta fram när jag vill ha en chili sin carne snabbt tillagad framöver
Pepparkornen, chiliflingor och torkade örter kan du lägga ner i en tekula, då blir det lättare att skumma av grumset som kommer från blodrester, som kan ge sämre smak och hållbarhet till buljongen
Vad är ditt absolut bästa "fredags-mys-mat". Igår stekte jag plättar, precis som mamma hemma i köket, men istället för hemgjord sylt och vaniljglass serverade jag plättarna till Hallonkompott med Anchochili & Dulce de Leche
Jag tror att det här kanske är ett av Sveriges, om inte världens vanligaste vegetariska recept. Eller kanske snarare ett gäng tips till hur du på bästa sätt kan få till en riktigt schysst vegolasagne, för det här är en rätt som är gjord för att varieras enligt eget tycke och smak
Smaksätt gärna med starka kryddor såsom chili och vitlök. Fenomenala i matiga grytor, fräscha sallader, chili- och tomatsåser och marinerade till biffen