500 gram nötfärs. 500 gram nötfärs. Klassisk köttfärslimpa. Goddag där ute. Idag är det inte riktigt lika fint väder som igår, i alla fal inte i Växjö-trakten
IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi479,2 kcalProtein39,8 gKolhydrater35,3 gFett18,9 gFibrer4 g4 portionerCa 400 g nötfärs (eller högrevsfärs)Salt & svartpeppar4 st hamburgerbröd2 tomater1 kruka sallat1 röd lök1/2 dl kalorifri ketchupTillredningDela färsen i fyra lika stora delar och forma till burgare utan att knåda eller arbeta med färsen för mycket
6 500 g nötfärs (10 % fetthalt) 2 dl crème fraiche 1 portionspåse fransk löksoppa smör till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
500 g köttfärs (jag brukar ta hälften fläskfärs och hälften nötfärs, men det är ju smaken som avgör vilken färs man väljer). Relaterade 500 g köttfärs (jag brukar ta hälften fläskfärs och hälften nötfärs, men det är ju smaken som avgör vilken färs man väljer)
400 g nötfärs. 1 msk Arla® Svenskt Smör. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, senap, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs