Allra överst en blandning av parmesanost och prästost - italienskt och svenskt när det är som bäst. Pizza kan man ju göra på många, många olika sätt - med olika typer av bottnar
Ibland kan jag verkligen sakna svenskpizza. En dag när suget blev för stort (bearnaisesåspizza existerar inte här, tyvärr) gjorde jag jag min egen med riktig oxfilé
I detta fall handlar det om hämtpizza. Det ligger något oerhört tillfredställande i att lindra en lätt plågsam bakfylla med en rykande färsk pizza drypande av fett och salt
Vi är åter på svensk mark och tillbaka i rutiner med både träning och matlådefixande. Men här kommer några från vår kväll när vi lagade hemmagjord pizza, i den italienska stenugnen
Piazza Opera är sedan länge försvunnen, när den lades ner har jag ingen aning om, men den har lämnat ytterligare ett bestående avtryck i svensk mathistoria, det var nämligen där som pizzasalladen lanserades, då jag aldrig sett pizzasallad i andra länder antar jag att det är en svensk företeelse
Ni vet, svensk husmankost som liksom alltid går hem. Vi brukar lite skämtsamt kalla det köttfärspizza utan deg, och ja, som ni kanske vet så finns det få barn som tackar nej till pizza