Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
1 msk Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g strimlat nötkött t ex innanlår 1 gul lök 2 morötter 250 g broccoli 1 msk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt ca ¾ dl teriyakisås 2 msk soja gärna söt ca 1 tsk sambal oelek 2½ dl Kelda® mellangrädde
400 g lövbiff. 1 msk Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g lövbiff 1 rödlök 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 pressad vitlöksklyfta 2 dl Arla Köket® smetana ½ dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk dijonsenap
500 g biff eller entrecôte. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g biff eller entrecôte Potatismos med vitlök. 750 g mjölig potatis 4 vitlöksklyftor 1½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Chilismör. 50 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek rivet skal av ½ lime ½ tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
Vill man laga en god, klassisk och lyxig kötträtt snabbt så satsa på en Biff Stroganoff. 750g Biff, tunt strimlad (passade på och köpte svenskt kött för 119kr/kg. Eller också använd lövbiff så kommer man ner lite i pris)2st Gula lökar, fint hackade4msk Smör2dl Creme fraiche, 34% kokbar 4msk Vispgrädde2msk Kalvbuljong4msk Tomatpuré4msk DijonsenapCornichoner2st BakpotatisarSour creme. 750g Biff
Arla® Svenskt Smör. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g oxfilé 1 gul lök 150 g champinjoner Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl Arla Köket® vispgrädde 2½ msk tomatpuré Till servering
Inte för fint och inte för grovt utan så där svenskt lagom stora bitar. Det är en klibbig och jävligt klibbig dag så här i rötmånadstider som den här Biff Rydberg-historien tar form