Häll i röd melatin med lite socker, blandas. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. ¼ tsk röd melatin (ett vegetabiliskt geleringsmedel)
För några år sedan gjorde jag svartvinbärssylt för första gången. I år räckte skörden bara till en liten ynklig syltburk, så jag får äta den sällsynta sylten med andakt
Jag får väl dra till med universums godaste svartvinbärssylt helt enkelt. Inte riktigt rårörd, men faktiskt närapå är den här goda svartvinbärssylten som nyligen såg dagens ljus efter att maken hade gjort en razzia bland våra vinbärsbuskar
Den bestod av chokladbotten, kaffetryffel, svartvinbärsmousse och svartvinbärssyltmedvanilj. den lite torra bottnen medmed den lena tryffeln och den fluffiga moussen, den syrliga, bäriga och syltiga svartvinbärssmaken med den kraftiga choklad- och kaffesmaken
Ljuvligt mild i smaken och med sötsyrlig rårörd svartvinbärssylt till. Jag är uppväxt med äggost då min mamma tidigt lärde sig av en väninna hur man gör