Marmeladrutor med svartvinbärssmak 5 dl svarta vinbär. Årets svartvinbärsskörd från morfar svämmar fortfarande fullkomligt över frysen och för ett litet tag sedan ställde jag mig därför och kokade mitt favoritgodis – marmeladrutor – av delar av den
Det fanns sisådär 10 svarta vinbär kvar på mina buskar så de åkte också ned i lemonaden därav den lila färgen, men svartvinbärssmaken kommer i stort sett helt från bladen
Du kan också göra florsocker med jordgubbssmak, blåbärssmak, hjortronsmak, lingonsmak eller svartvinbärssmak genom att blanda och sikta ihop färdigt bärpulver med florsocker
den lite torra bottnen med med den lena tryffeln och den fluffiga moussen, den syrliga, bäriga och syltiga svartvinbärssmaken med den kraftiga choklad- och kaffesmaken
Amarone Classico (nr 12363) 179 krMen svartvinbärssmaken gör det superintressant för en nytt, inte för vällagrat och kanske ett ekologiskt Bordeauxvin - men också en Brunello eller annat Toscanskt vin
Tanken var att gelén och parfaiten skulle visa olika sidor av svartvinbärssmaken. Tyvärr var svartvinbärssmaken för stark i parfaiten och för mild i gelén