Marmeladrutormedsvartvinbärssmak. Om det behövs kan man ta i lite vatten för att få massan mjukare, eller så kompenserar man med mer florsocker om den blir för lös
Björkblad kan jag däremot meddela att det inte blir så herrans gott te på. Men med dessa olika tesorter i minnet och med bilder på läskande lemonader som dök upp lite här och var plockade jag av bladen från en av våra svartvinbärsbuskar och gjorde lemonad på
Du kan också göra florsocker med jordgubbssmak, blåbärssmak, hjortronsmak, lingonsmak eller svartvinbärssmak genom att blanda och sikta ihop färdigt bärpulver med florsocker
Mitt bidrag blir snöpudriga marmeladrutormed vinbärssmak - ungefär sådana som jag alltid tänkt mig att den vintriga häxan i The Lion, the Witch and the Wardrobe bjuder femtekolonnaren Edward på för att muta över honom till den onda sidan
den lite torra bottnen medmed den lena tryffeln och den fluffiga moussen, den syrliga, bäriga och syltiga svartvinbärssmakenmed den kraftiga choklad- och kaffesmaken
Det kändes inte helt rätt att skända en knoppande svartvinbärsbuske, men jag tog några grenspetsar från busken runt hörnet för att göra te på dem, som jag gjorde med hallongrenar för ett knappt år sen
Svartvinbärssmaken är intensiv och passar verkligen bra ihop med det ”gräddiga”. Några dagar senare var vi hos mina föräldrar i Karlskrona med bären i tryggt förvar och jag letade fram det gamla receptet (varifrån det kommer från början har jag ingen aning om, för det är ju skrivet på papper, så klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.