Svartvinbärssaft recept

30 Spara
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Fransyska, högrev osv vad är det. 1/2 dl svartvinbärssaft + 1/2 dl vatten. 1/2 dl svartvinbärssaft +. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
26 Spara
Långlagad fläskkarré i ugn

Långlagad fläskkarré i ugn

Ingredienser till fläskkarrénca 1,2 kg fläskkarré i bitca 15 salviablad2 kvistar rosmarin3 vitlöksklyftor1 tsk fänkålsfrön2 msk olivoljasalt och peppar2 dl vitt vinIngredienser såsenskyn ifrån stekenca 2 dl matlagningsgräddeca 1 dl vattenca 2 msk mjöl2 msk svartvinbärssaft1 msk rödvinbärsgelé1 msk soja1 msk köttfondsalt och pepparSätt ugnen på 140 grader. Efter 1 tim häller du vinet över köttet och vänder köttet. 2 dl vitt vin. 2 msk svartvinbärssaft. 1 msk rödvinbärsgelé
24 Spara
Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek på vildsvin 1 kg vildsvinsstek10-12 katrinplommon20 torkade blåbär, blötlagda1 tsk timjan4 vitlöksklyftor, pressade5 st krossade enbär1 skivad lök1 grovt slantad morot50 cl porteröl1 dl outspädd svartvinbärssaft2 dl vatten½ dl kinesisk soyaSpäcka steken med plommon och blåbär. / Anki och Håkan 10-12 katrinplommon. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
18 Spara
Helstekt Fläskfilé, Pommes Anna & Grönpepparsås

Helstekt Fläskfilé, Pommes Anna & Grönpepparsås

1/2 fläskfilé, färsk eller fryst och tinad1 msk soja2 msk olivolja1/2 klyfta vitlökSalt, svartpeppar. 1 msk grönpepparkorn (torkade)1,5 msk smör1,5 msk vetemjöl2 dl vatten1 dl vispgrädde1 msk kalvfond (koncentrerad i flaska)1 krm salt1 msk svartvinbärsgelé eller 1/2 msk outspädd svartvinbärssaft. 1/2 fläskfilé, färsk eller fryst och tinad
7 Spara
Porterstek

Porterstek

1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff1 flaska porter eller mörkt öl, ca 3,5 dl1 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl kinesisk soja1 tsk timjan10 enbär0,5 tsk svartpepparkorn2 köttbuljongtärningar2 vitlöksklyftor1 stor lökSås. -Mama Skogly ♥ 1,5 kg benfritt nötkött av rostbiff. 1 dl outspädd svartvinbärssaft
7 Spara
Köttfärslimpa med sötpotatis

Köttfärslimpa med sötpotatis

Smaksätt med tex svartvinbärssaft, soja, salt och peppar. 1 kg nötfärs1 röd lök3 st pressade vitlökar2 msk ströbröd1 dl matlagningsgräddeca 1 dl hackade soltorkade tomaterca 1 dl hackade oliverca 3 tsk herbes de provence kryddorflingsaltsvartpeppar1 äggBörja med att hälla i matlagningsgrädde och ströbröd i en bunke. 1 kg nötfärs
7 Spara
Portergryta

Portergryta

Om man vill kan man dela en ny lök och kanske en palsternacka och ha i grytan. 1 kg nötkött i bitar1 (50 cl) flaska Porter eller annan mörk öl1½ dl svartvinbärssaft1 dl kinesisk soya2 tsk timjan7 - 8 torkade enbär10 st hela pepparkorn2 st torkade lagerblad3 st krossade vitlöksklyftor2 st köttbuljongtärningar1 stor gul lök1 stor morotCa 1 dl vetemjölCa 2 dl grädde eller gräddmjölkSå här gör du. 1½ dl svartvinbärssaft
5 Spara
Rödkål

Rödkål

• Vill du smaksätta din rödkål på andra sätt passar det bra med russin, apelsin och ingefära. 2 msk svartvinbärssaft
2 Spara
Glögg

Glögg

Sila glöggen. 1 liter äppeljuice eller utspädd svartvinbärssaft. Hetta upp juice/saft, russin, mandel, kryddor och socker
1 Spara
Rödbetssoppa

Rödbetssoppa

Skala och skär rödbetor och lök i bitar. Finfördela rödbetor och lök i matberedare eller mixer. Lägg i rödbetor och lök och koka under lock på svag värme tills rödbetorna är mjuka, 20-30 min. 6-7 rödbetor råa (ca 500 g). 1 msk svartvinbärssaft
0 Spara
Gör din egen glögg

Gör din egen glögg

1 st pomeransskal, 5 st kryddnejlikor, 1 l apelsinjuice, 1 l tropicana äppeljuice,. 75 cl alkoholfritt rött vin eller starkt blandad saft som svartvinbärssaft. 1 st pomeransskal, 5 st kryddnejlikor, 1 l apelsinjuice, 1 l tropicana äppeljuice,. 75 cl alkoholfritt rött vin eller starkt blandad saft som svartvinbärssaft
2 Spara
Porterstek

Porterstek

1,6 benfri stek, (kan vara av älg eller nöt, innanlår, rostbiff eller fransyska). 5 dl outspädd svartvinbärssaft eller 3 dl madeira eller portvin. 1,6 benfri stek, (kan vara av älg eller nöt, innanlår, rostbiff eller fransyska). 5 dl outspädd svartvinbärssaft eller 3 dl madeira eller portvin
Sökförslag och sidor