Rör runt och tillsätt sen soja, fond och svartvinbärssaft. Servera gärna allt med någon enkel form av potatis (mos var lite overkill märkte jag), lingonsylt och ärtor eller pressgurka
saft så skulle det vara svartvinbärssaft. Utöver svamp, vildhallon, lingon och blåbär, som man hittar i naturen och som de flesta känner till, kan man även använda rosor, fläderblommor, nässlor, våtarv, ramslök, kirskål, svinmålla, för att nämna några, men listan kan göras bra mycket längre
svartvinbärssaft eller gelé (kan uteslutas). Höstrecepten inleds här med en riktig klassiker som avnjuts bäst, liksom så många andra svenska klassiker, med potatismos och lingonsylt
½ dl koncentrerad svartvinbärssaft. Nötstek, potatiskaka , grönpepparsås och rårörda lingon. skär upp steken ganska tunt och servera med rå rörda lingon eller lingonsylt
½ dl svartvinbärssaft. Servera med kokt potatis eller potatispuré och rårörda lingon. Tillsätt fonden, svartvinbärssaften och vatten så att det täcker köttet
En god smaksättare till skyssås som jag ofta använder är koncentrerad svartvinbärssaft. juice (bra till sötsur sås) Rårörda lingon (mustig, fyllig, ett säkert kort till husmanskost) Honung (söt) Senap (sälta och fyllighet av ättikan) Harissa el
Skär purjolöken i skivor och rör ner den i grytan tillsammans med krossade enbär, créme fraiche, svartvinbärssaft, kycklingbuljong och den hela rosmarinkvisten