Svartvinbärssaft buljong recept

Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Koka upp porter, saft och buljongtärningar i en gryta. Lägg ner köttet i omgångar så att buljongen kokar vid varje ilägg
Portergryta

Portergryta

Koka upp porter, saft, buljong och lagerblad. 5 dl svartvinbärssaft. 2 st köttbuljongtärningar. Skär köttet i tärningar
Portergryta

Portergryta

Lägg ner köttet, lite i taget, så att buljongen kokar hela tiden. Vispa samman grädde och mjöl till en redning och rör ner i buljongen
Portergryta

Portergryta

1½ dl svartvinbärssaft. Låt buljongen koka upp, lägg i köttet, låt sjuda under lock ca 1-1½ timme. 1 flaska Porter 0,5 cl 1½ dl svartvinbärssaft
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Porterstek med gräddsås

Porterstek med gräddsås

Välj en gryta så stor att kött, termometer och buljong får plats. 1 dl konc svartvinbärssaft. 2 köttbuljongtärningar
Rullader med smak av medelhavet

Rullader med smak av medelhavet

Tillsätt svartvinbärssaft, kalvfond och lite salt och peppar. Häll på buljongen lite i taget, låt puttra emellan gångerna
Portergryta

Portergryta

Blanda ölen, saften och soyan tillsammans med kryddorna och buljongen i en stor gryta, helst gjutjärn
Hjortgryta med svampragu & potato skins

Hjortgryta med svampragu & potato skins

Tillsätt spad och svartvinbärssaften och koka upp. Sila spadet och fördela även detta i fryspåsar, så har du en fantastisk buljong till såsen
Porterstek

Porterstek

Koka ihop lök/vitlök, porter, saft, soya, kryddor, buljong. 1 dl svartvinbärssaft, outspädd. 2 köttbuljongtärningar. 1 dl svartvinbärssaft, outspädd. 2 köttbuljongtärningar
Kyckling med vinbär

Kyckling med vinbär

Blanda saft, vatten, crème fraiche, buljong, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. 0,5 dl svartvinbärssaft (koncentrerad). 1 hönsbuljongtärning (ev. 4 kycklingfiléer 0,5 dl svartvinbärssaft (koncentrerad). 1 hönsbuljongtärning (ev
Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

Mustig ragu med pappardelle & riven parmesan

När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär
Porterstek

Porterstek

Häll i porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, svartpepparkorn och timjan. Skär löken i skivor och ha i dem samt köttbuljongtärningarna i spadet
Lammgryta med kantareller och enbär

Lammgryta med kantareller och enbär

köpt buljongtärning. Ingredienser1 kg lammsteksalt och pepparsmör 2 gula lökar ca 3-4 morötter 6-7 stötta enbär ca 4 dl förvällda kantareller 1/5 tsk malda kryddnejlikor5 msk vetemjöl 3-4 dl vatten några matskedar hemmagjord köttfond eller 1 st köpt buljongtärning 1 lagerblad 3 dl matlagningsgrädde 1 msk svartvinbärssaftlite hackad persiljaBörja med att dela steken i mindre bitar. Tillsätt vatten, lagerblad, fond/buljong till grytan, lägg på locket och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt stå och puttra i ca 60 min på låg värme. Efter ca 60 min så steker du kantarellerna i lite smör, häller över i grytan tillsammans med grädden och svartvinbärssaften, kanske lite mer salt och peppar. 1 msk svartvinbärssaft
Svampfyllda kycklingfiléer

Svampfyllda kycklingfiléer

Häll på saft, buljong, grädde och soja. 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft. 2 dl hönsbuljong (tärning plus vatten)
Skinkstek

Skinkstek

Sila av buljongen och låt den koka upp. 3 dl vatten1,5 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl soya3 vitlöksklyftor3 stora persiljekvistar1 bit färsk ingefära1 kanelstång2 köttbuljongtärningar500 gr skinkstek läggs i lagen. 1,5 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 köttbuljongtärningar