När du trasat sönder köttet och blandat det i såsen smakar du av med en liten, liten skvätt svartvinbärssaft för att stabilisera upp det syrliga i det röda vinet och för att ge ragun ännu mer karaktär
köpt buljongtärning. Ingredienser1 kg lammsteksalt och pepparsmör 2 gula lökar ca 3-4 morötter 6-7 stötta enbär ca 4 dl förvällda kantareller 1/5 tsk malda kryddnejlikor5 msk vetemjöl 3-4 dl vatten några matskedar hemmagjord köttfond eller 1 st köpt buljongtärning 1 lagerblad 3 dl matlagningsgrädde 1 msk svartvinbärssaftlite hackad persiljaBörja med att dela steken i mindre bitar. Tillsätt vatten, lagerblad, fond/buljong till grytan, lägg på locket och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt stå och puttra i ca 60 min på låg värme. Efter ca 60 min så steker du kantarellerna i lite smör, häller över i grytan tillsammans med grädden och svartvinbärssaften, kanske lite mer salt och peppar. 1 msk svartvinbärssaft
Sila av buljongen och låt den koka upp. 3 dl vatten1,5 dl outspädd svartvinbärssaft1 dl soya3 vitlöksklyftor3 stora persiljekvistar1 bit färsk ingefära1 kanelstång2 köttbuljongtärningar500 gr skinkstek läggs i lagen. 1,5 dl outspädd svartvinbärssaft. 2 köttbuljongtärningar