Linda en skiva prociutti kring varje svartrot. Det är bara att koka svartrötter, svänga runt dem i en panna med smör, citron och örter och sen linda in dem i prociutto
Skala svartrötterna och lägg dem direkt i vatten med pressad citron, spara 1 msk till senare. Tillsätt 1 msk pressad citron och garnera med strimlat citronskal. 1 st citron
4 Brynt smör 100 g smör 1/2 citron 1 vitlöksklyfta salt och svartpeppar Svartrötter 1/2 dl pinjenötter 500 g svartrötter 1 msk salt Till garnering 65 g röda mangoldskott 2 msk skuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Svartrot är en grönsak jag inte har särskilt stor erfarenhet av. Första gången kokade jag dom rakt upp och ned och serverade med smör, citron, svartpeppar och flingsalt
Svartrot är min favorit bland rotfrukter. Citron- & ramslöksmarinad till kyckling. En stor sallad på gröna blad och massor av jordgubbar passade också fint till citronkyckling, svartrötter och ramslökssmör
Skala svartrötterna och lägg dem direkt i vatten med pressad citron så att de inte mörknar. Blanda marinaden med lök, citronskal och -saft, pressad vitlök, salt, peppar och socker
Skala en svartrot i taget och skiva i den i kastrullen. Skala jordärtskockorna och lägg dem i vatten med citron i (annars blir de mörka och fula) Skiva moroten och lök, vit+gul, fräs detta i smör