Sedan tillsätts resten, creme fraiche och ost sist. Jag kallar den för Britt-Maries svampsoppa eftersom det var hon som lagade den när jag åt den första gången
Tillsätt creme fraiche och buljong och koka upp, koka sedan på svag värme i 15 minuter. 2 dl crème fraiche. Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter 2 dl crème fraiche 5 knippen persilja 4 dl kycklingbuljong 3 shalottenlökar 2 klyftor vitlök 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad 2 msk blåmögelost av komjölk 4 msk vetemjöl 2 msk sherry (kan uteslutas) Salt Vitpeppar God olivolja till servering
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in
Ta av från platten och rör om medan fraichen smälter. I vilket fall som – den veganska svampsoppan blev alldeles utomordentligt god så den kommer det recept på här