här en enkel variant, surkål med morötter, grytbitar, låt puttra ihop, späd med vatten, ev en buljongtärning, lite peppar, inget salt, surkålen är salt i sig själv
Resultatet blev en fullpackad skapelse med smörstekt* bröd, smörstekta kantareller, syrlig surkålsmajonnäs, saltig och rökig tofu, frisk rödlök och färska örter
Och hur gott var inte friterad surkål. Finhacka en liten rödlök. Låt surkålen rinna av över natten, pressa ut det sista vätskan med sked och lägg på en tallrik med papper så den mesta av fukten försvinner
Tomatsalsa (rödlök, krossad tomat, salt, peppar, spiskummin, vitlökskross, lite olja, piri piri, låt puttra ihop), färdig surkål, snabbsaltad gurka (salta, låt stå en stund, häll av vattnet), lerugnsbakat bröd från Orientbutik, tomatskivor med grönmynta, tahinisås (tillsätt vatten och citron i tahinin), falafel gjorda på färdig mix friteras i olja, lägg upp, rulla ihop, ät, njut
Toppade härligheten med samma currysås som igår (innehåller gurkmeja som är släkt med ingefära och ger immunförsvaret en skjuts) och serverade med rivna morötter och rödbetor, surkål och avokado