Surdeg morot recept

Surdegs brödkaka & hallon kardemummaglass

½ riven morot. En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass
Morotsbröd på surdeg

Morotsbröd på surdeg

Jag gör självklart mitt morotsbrödsurdeg. Även om jag oftast gör mina bröd på surdeg, så kan du givetvis baka ditt bröd på vanlig jäst och ändå få ett väldigt gott bröd
Hurtbullar - energirika portionsbröd med frön, keso och morot

Hurtbullar - energirika portionsbröd med frön, keso och morot

Surdegen har ledsnat igen. Rör ner honung, rapsolja, morot och alla frön. 75 g jäst / 2 dl vatten / 1,5 dl kefir / 1,5 dl keso / 1,5 msk äppelblomshonung / 0,5 dl kallpressad rapsolja / 1 riven morot / 1 msk flingsalt / 1 msk chiafrön / 0,5 dl solrosfrön / 0,5 dl pumpafrön / o,5 dl linfrön / 5 dl lantvetemjöl / 6 dl vetemjöl. / 1 riven morot
Workshop:  Baka med surdeg

Workshop: Baka med surdeg

Baka med surdeg" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog. Baka med surdeg. Efter årets tidigare workshops har jag fått förfrågan om fler workshops, bland annat en om surdegsbakning

Soppa på en spik och knäckebröd med surdeg

 Leksands surdeg mörkt och mustigt. 2 msk rapsolja att fräsa i1 st gul lök1 st vitlökskyfta1 st morot storlek xl1 dl röda linser (ger en fyllig soppa, hoppa inte över)½ msk torkade örter, gärna “provensalska” smaker4 dl vatten från vattenkokaren1 burk krossade tomater (eller 4-5 färska, skalade och hackade)2-3 msk grönsaksfond eller kycklingfondEv. ½-1 dl vispgrädde att runda av med på slutet Hacka löken grovt och skiva morot tunt med tex mandolin (2 mm) och låt detta fräsa i oljan på medelhög värme utan att det tar färg tills löken är mjuk och morötterna kroknat något. 1 st morot stor

DURUM & MOROT

Se till att ha en väl uppfriskad surdeg. Igår blev det ett gult bröd med durum & morot. 275 g uppfriskad vetesurdeg. 275 g uppfriskad vetesurdeg
Easy bread recipe ~ Enkelt brödrecept

Easy bread recipe ~ Enkelt brödrecept

Det är inte så svårt att lyckas med bröd, alltså jästbröd för surdeg är en annan historia. Men detta bröd blir som surdegsbröd, gudomligt knaprig skorpa och stora håll i inkråmet
Nyttigare morotskaka

Nyttigare morotskaka

Nu idag, äntligen efter många försök för att få till den PERFEKTA morotskakan har jag lyckats och det bästa, Den är NYTTIG

Minestrone soppa med surdegsbröd

Lägg jäst och surdeg i en bunke och tillsätt vatten och salt. 150 g färsk surdeg på fullkornsvete. God kväll här kommer receptet på Minestrone soppan från förra helgen, bättre sent än aldrig
Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Ärtsoppa med fläsk i Crock-Pot

Linsgryta i crockpot med surdegsbröd och ekologisk surdeg. Här mina vänner ska ni få ett riktigt gammalt inlägg, som har legat på lur sedan jullovet, 2015
morotskaka

morotskaka

En av mina favoritkakor är morotskaka för att det låter nyttigare (och faktiskt är) än vanliga bakverk, blir så otroligt saftigt och smaken av kanel möter morot möter härlig krämig philadelphiaost med en lite syrlig eftersmak
Morotsbröd, mammas

Morotsbröd, mammas

Vill du ha i surdeg kan du minska något på jästen och ändå få bra jäskraft. Smula jästen i en bunke, ha i vattnet och rör/vispa tills jästen löst sig

Coleslaw

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. Coleslaw är en god krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Skala moroten och riv den fint på rivjärn
Mjölksyrejästa grönsaker

Mjölksyrejästa grönsaker

Men efter att ha bakat en del med surdeg övervann jag min rädsla för att misslyckas med lite mer avancerade jäsningsprojekt, och började läsa på mer om mjölksyrejäsning igen
Bra bröd är A & O

Bra bröd är A & O

Bra bröd är A och O på frukostbordet och surdegsbröd är både enklare än vad du tror och nyttigt eftersom det jäser över en längre tid

Fransk potatissallad

Ny knaprig fröknäckemix med surdeg. Coleslaw är en god krämig vitkålssallad med morot och majonnäs. Skala moroten och […]
Vår kokboks surdegsbröd

Vår kokboks surdegsbröd

Gör surdegen. Mata surdegen. Bakar man mer än en sats åt gången kan man göra surdegen i en stor omgång, men om man bara har en ugn som jag bör man starta varje brödsats med 1timmas mellanrum för att inte brödet skall bli överjäst vilket gör att brödet blir plattare och tråkigare i smaken