½ riven morot. En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass
Jag gör självklart mitt morotsbröd på surdeg. Även om jag oftast gör mina bröd på surdeg, så kan du givetvis baka ditt bröd på vanlig jäst och ändå få ett väldigt gott bröd
Baka med surdeg" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog. Baka med surdeg. Efter årets tidigare workshops har jag fått förfrågan om fler workshops, bland annat en om surdegsbakning
Leksands surdeg mörkt och mustigt. 2 msk rapsolja att fräsa i1 st gul lök1 st vitlökskyfta1 st morot storlek xl1 dl röda linser (ger en fyllig soppa, hoppa inte över)½ msk torkade örter, gärna “provensalska” smaker4 dl vatten från vattenkokaren1 burk krossade tomater (eller 4-5 färska, skalade och hackade)2-3 msk grönsaksfond eller kycklingfondEv. ½-1 dl vispgrädde att runda av med på slutet Hacka löken grovt och skiva morot tunt med tex mandolin (2 mm) och låt detta fräsa i oljan på medelhög värme utan att det tar färg tills löken är mjuk och morötterna kroknat något. 1 st morot stor
Det är inte så svårt att lyckas med bröd, alltså jästbröd för surdeg är en annan historia. Men detta bröd blir som surdegsbröd, gudomligt knaprig skorpa och stora håll i inkråmet
Lägg jäst och surdeg i en bunke och tillsätt vatten och salt. 150 g färsk surdeg på fullkornsvete. God kväll här kommer receptet på Minestrone soppan från förra helgen, bättre sent än aldrig
Linsgryta i crockpot med surdegsbröd och ekologisk surdeg. Här mina vänner ska ni få ett riktigt gammalt inlägg, som har legat på lur sedan jullovet, 2015
En av mina favoritkakor är morotskaka för att det låter nyttigare (och faktiskt är) än vanliga bakverk, blir så otroligt saftigt och smaken av kanel möter morot möter härlig krämig philadelphiaost med en lite syrlig eftersmak
Men efter att ha bakat en del med surdeg övervann jag min rädsla för att misslyckas med lite mer avancerade jäsningsprojekt, och började läsa på mer om mjölksyrejäsning igen
Gör surdegen. Mata surdegen. Bakar man mer än en sats åt gången kan man göra surdegen i en stor omgång, men om man bara har en ugn som jag bör man starta varje brödsats med 1timmas mellanrum för att inte brödet skall bli överjäst vilket gör att brödet blir plattare och tråkigare i smaken