Kanske är det något slags vinteräpplen vi har ändå, de är fortfarande riktigt, riktigt syrliga. Trädet har blivit jättefint och får ett rimligt antal stora fina äpplen, inte tusen små skruttäpplen som tidigare
) Men detta var annorlunda, kanske beror det på att sötman av äpplena balanserade upp det sura. Hacka valnötterna och skär äpplena i små bitar och blanda i det allra sista
Idag ska jag mata surdegarna som fått sura i fred längst in i kylen alldeles för länge. Kör alla ingredienser utom äpplen, valnötter & salt på låg hastighet i 10 minuter
Ett tips är att frysa in äpplena innan vilket ger en bättre konsistens och smak. 100g fruset äpple helst rött (ej suraäpplen)50g kesella/kvarg 1 %40g 1 skopa vaniljprotein1/2 tsk guarkärnmjöl1/2 tsk kanel1/4 tsk stevia1 dl mineralvattenEnergi254 kcalProtein36,6 gKolhydrater18,1 gFett3,7 gGör så här. 100g fruset äpple helst rött (ej suraäpplen)
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
det är bara att bita i det sura äpplet, och inse hur bortskämd man blivit. När jag äntligen fick provat att tillaga lammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men
Äpplena i bakgrunden är med bara för färgens skull, de är inte matäpplen. Med att köra äpplena mjuka i mikron minskar man behändigt tiden den behöver i ugnen
1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning1,5 dl glutenfria havregryn125 g vegetabiliskt margarin1 dl + 2 msk strösockerFrukt och bär som äpplen, rabarber och blåbärSå här gör du. Eftersom jag använder rabarber som ofta är lite sura strör jag över 2 matskedar strösocker
Inga artificiella färger, smaker eller konserveringsmedel, bara helt underbar frukt och den mängd extra sötma som du väljer (behövs bara om du använder lite sura bär- eller fruktsorter)
Kanel och citronmängden beror ganska mycket på hur suraäpplen är, hur stora de är och hur mycket vaniljsås man använder så det lönar sig att prova sig fram och hela tiden smaka
Hacka äpplen i små bitar, häll i fibersirap eller något annat som gör att äpplena inte bränner fast vid stekning och bidrar till en godare smak (fibersirap gör dock så havregrynen blir sådär sega och knäckiga som i vanlig paj)
Nåja, jag får väl bara bita i det sura äpplet och acceptera att jag inte alltid är på topp, och sen ge sambon en rejäl massage när jag hamnar på fötter igen