med smak av rödspätta, rökt lax, kräftor och pepparrot. Festlig rödspätta med vitvinssås. Smaka av med salt och peppar Festlig rödspätta med vitvinssås
Strö lite salt och peppar på rödspättan och lägg filéerna i en ring på foliearken. 800 g g Norsk Rödspättafilé Norsk Rödspättafilé. Ingredienser Antal portioner - + 800 g g Norsk Rödspättafilé Norsk Rödspättafilé 0 salt och peppar salt och peppar 4 msk msk smör smör 1 st st morot morot 1 st st rotpersilja rotpersilja 1 st st purjolök purjolök 12 st st Norska Havskräftstjärtar Norska Havskräftstjärtar 4 st st citronklyfta citronklyfta 1 dl dl vitt vin, torrt vitt vin, torrt 16 st st Norska Blåmusslor, utan skal Norska Blåmusslor, utan skal 4 ark ark grillfolie grillfolie
Rödspätta. 600 g Rödspättafile. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Tillbehör. Skölj potatisen och skiva den tunt. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Jag använde mig av rödspätta, använder man sig av någon annan kraftigare fisk som torsk eller kolja behöver man köra fisken en stund i ugnen ca 10-12 min innan man häller på stuvningen. 600 gram rödspätta. ca 2 dl strimlad purjolök. 600 gram rödspätta. ca 2 dl strimlad purjolök
1 litet vitkålshuvud (de kravmärkta är lite mindre), skär i tunna strimlor1 gul lök, i tunna strimlor1 stor morot, grovt riven1 liten squash eller ½ stor, grovt riven3 klyftor vitlök, rivna3-4 cm finriven ingefära, riven (blir ett par msk)1 röd paprika, strimlad 2 tomater, skivade1 tsk torkad timjan1 tsk socker1 tsk salt2 krm svartpeppar½ dl vatten1 chili, gärna gul/orange habanero säger Moma, vilket jag inte hade utan tog en vanlig röd och delade på längdenen klick smör½ dl hackad bladpersiljaStek vitkål och den gula löken i olja tillsammans med vitlöken tills det mjuknar. (går att ta kyckling istället om man inte gillar fisk)600 g fiskfiléer (vi åt rödspätta)1 tsk salt1 krm vitpeppar~ ½ dl vetemjöl1 ägg, uppvispat~1 ½ dl sesamfrönSalta och peppra fiskfiléerna
Det går också utmärkt att använda sig av annan fisk om man vill, exempelvis torsk eller rödspätta. Strimla bacon och purjolök samt skär champinjonerna i mindre bitar
Panerad rödspätta med skagenröra och vitvinssås. Rödspätta med dillsmör och en och annan kroppsdel. 1/2 purjolök (vita delen, strimlad på längden). 1/2 purjolök (vita delen, strimlad på längden)