Gnid in entrecoten i salt, peppar och lite olivolja. Skär upp ca 1 cm tjocka skivor av entrecoten och servera på tallrik eller fat med bearnaisesåsen, paprika- och ruccolasalladen samt de rostade rotfrukterna till. 700 gram hel entrecote
För någon vecka sedan på fredagen kom jag över lite fin entrecôte som jag ville lyxa till lite med. Som tillbehör fick det bli den klassiska såsen béarnaise och en annan klassiker i form av hasselbackspotatis
Fram med grillen och langa på en hel bit entrecote. Entrecoten kan ni inhandla hos G. Entrecote kan med fördel vara rosa och fast, men stekgraden bestämmer förstås var och en
Till nudelsalladen kokade jag en paket nudlar, som jag sedan blandade med hälften av såsen, två små strimlade morötter, gröna sojabönor och rostade sesamfrön
Tillsätt tomater, strimlad basilika, salt, peppar och socker. Tomatsås. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök i olja i en kastrull utan att den får färg
4 skiva entrecote. Ugnspotatis. Skala och skiva lök och potatis. Kärna ur och strimla pap-rikorna. Lägg lök, potatis och paprika på en plåt med bakplåtspapper